Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Okt.2023, 18:39

“Женска иницијатива” обезбедила бесплатне хигијенске улошке студенткињама: Девојке из студентског дома истакле су колико им је важна ов

Лепа вест за све новосадске студенткиње дома “23. октобар” које од сада имају могућност да им током целе године буду обезбеђени бесплатни хигијенски улошци, који су постављени на сваком спрату ове установе. Фото: nsuzivo.rs Ми смо данас посетили овај студентски дом, а Јелена Мирић >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << из “Женске иницијативе” истакла је за НС Уживо о каквој акцији је реч.
“ Женска иницијатива постоји и делује већ две и по године, а Филозофски факултет у Новом Саду је био наша полазна тачка. Сада већ имамо 15 факултета, а поред тога сада и у овом студентском дому имамо бесплатне хигијенске улошке за све студенткиње. Студенткиње су информисане и користе ове улошке, а то има је и некако ветар у леђа да када су у циклусу ипак знају да неко мисли на њих, а да се оне могу фокусирати на студирање и учење“ – рекла је Мирићева.
Фото: nsuzivo.rs На питање да ли ће ова иницијатива заживети и у другим установама, наша саговорница је одговорила:
„Ми смо фокусирани на факултете и средње школе, Карловачка гимназија је такође једна од њих као носилац пројекта. Док смо такође распрострањени и на 5 факултета у Републици Србији, малим корацима се ширимо и надамо се да ће ово заживети и на другим местима на којима се крећу жене.“
Јелена је такође додала да им се јављају и угоститељски објекти, као и књижаре што је врло позитивна ствар, а да се нада да ће се све наставити у том смеру.
Фото: nsuzivo.rs Током посете студентског дома разговарали смо и са неколико студенткиња, а једна од њих је изразила посебно одушевљење.
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)


„Сматрам да је ово показало колико брину о младим женама које бораве у овом дому и колико им је значајно да све будемо обезбеђене. Нисмо све у истим финансијским ситуацијама, некада се могу десити неочекиване ситуације када останемо без уложака, али нам сада то не представља проблем јер на сваком спрату имамо чиме да се послужимо и веома је корисна ствар“- рекла је Новосађанка.
Rekordan broj prijava za subvencije: Čak 520 poljoprivrednika dobilo sredstva za sufinansiranje od Pokrajine (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак “Женска иницијатива” обезбедила бесплатне хигијенске улошке студенткињама: Девојке из студентског дома истакле су колико им је важна ова подршка (ФОТО/ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.