Дом здравља „Нови Сад“ организује пројекат ”Едукација за прву помоћ код одојчади и деце”

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Okt.2023, 07:50

Дом здравља „Нови Сад“ организује пројекат ”Едукација за прву помоћ код одојчади и деце”

У сарадњи са Градском управом за здравство, Дом здравља “Нови Сад” и ове године реализује пројекат ”Едукација за прву помоћ код одојчади и деце”. Фото: Градске инфо Едукација подразумева 14 радионица намењених будућим родитељима које се односе на: пружање прве помоћи у случају >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << тровања, гушења, опекотина, дехидратације, повраћања, осипа, повишене телесне температуре, падова, алергијских реакција, фебрилних конвулзија, а биће обухваћена и сва остала хитна стања код одојчади.
Обучаваће се труднице у осмом и деветом месецу трудноће и њихови партнери, са територије Града Новог Сада који похађају Школу за труднице. Идеја је да родитељи препознају када је детету потребна хитна медицинска помоћ и како да реагују у кризним ситуацијама.
Предавачи су: педијатар, високо струковна сестра и физиотерапеут.
Циљ пројекта је едукација родитеља о вештинама и техникама пружања прве помоћи одојчету, упознавање са симптомима и карактеристикама одређених врста повреда.
Предавања се одржавају у Градском центру за унапређење репродуктивног здравља, у Алмашкој бр. 4 pо следећем распореду: 18. октобар у 17:00 и 18:00 часова 30. октобар у 17:00; 18:00 и 19:00 часова 3. новембар у 08:00 и 19.00 часова Odvikavanje od pušenja u Domu zdravlja „Novi Sad“

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Дом здравља „Нови Сад“ организује пројекат ”Едукација за прву помоћ код одојчади и деце” се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.