Камере на паук возилима олакшале посао За мањак паркинг места побринуо се Град Нови Сад – ускоро ће проблем бити прошлост

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Okt.2023, 18:40

Камере на паук возилима олакшале посао За мањак паркинг места побринуо се Град Нови Сад – ускоро ће проблем бити прошлост

Сведоци смо све учесталијих саобраћајних прекршаја у виду бахатог паркирања. Неретко се дешава да возачи, чије превозно средство преузима “паук”, физички и вербално нападну лица која обављају свој посао. Докази су се ослањали на речи учесника немилог догађаја или на камере >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << уколико су постојале на локалним продавницама и зградама. Фото: Градске инфо Занимало нас је како су из ЈКП “Паркинг сервис” стали на пут овом тренду. Такође, суграђани су као проблем издвојили мањак паркинг места, на шта је Град Нови Сад пронашао идејно решење и почео реализацију истог.
„На свим специјалним комуналним возилима „паук” постављене су камере 2018. године. Камере се налазе на предњој десној страни. Камере су постављене у циљу побољшања ефикасности процеса рада и безбедности запослених током интервенција по налогу надлежних органа: саобраћајне полиције, саобраћајне и комуналне инспекције“, рекли су НС Уживо из ЈКП “Паркинг сервиса”.
Нови Сад најбрже растући град, а са њиме расте и број становника С тим у вези Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције расписала 2021. године, тендер за техничку контролу техничку документације за изградњу нових јавних гаража на три локације у граду. Реч је била о документацији за изградњу гаража у Улици Модене, код зграде Покрајинске владе и на Тргу републике.
Радови су данас већ у одмаклој фази и на тај начин ће свим суграђанима бити олакшано безбрижно паркирање. Планирано је да гараже раде 24 часа, радним данима, викендима и празницима.
Гараже ће се простирати на неколико нивоа, а места ће бити резервисана са особе са инвалидитетом и за електрична возила.
Такође, ЈКП “Паркинг сервис” активно ради на уређењу и реконструкцији постојећих паркинг места.
Uz tamburaše i hor održan festival „Al‘ se nekad dobro jelo baš“ u Rakovcu – učestvovalo 25 izlagača (FOTO/VIDEO)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Камере на паук возилима олакшале посао За мањак паркинг места побринуо се Град Нови Сад – ускоро ће проблем бити прошлост се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.