У Новом Саду данас Сајам спорта и омладине – сви спортови окупљени на Новосадском сајму

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Okt.2023, 15:27

У Новом Саду данас Сајам спорта и омладине – сви спортови окупљени на Новосадском сајму

Сајам спорта и омладине отворен је данас на Новосадском сајму у Новом Саду и трајаће до 18 часова. Фото: Град Нови Сад Манифестација се организује уз подршку Града Новог Сада и Покрајинскoг секретаријата за спорт и омладину, а ове године je реализована у сарадњи са Градском управом >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за спорт и омладину, Градским спортским савезом, Савезом за школски спорт Града Новог Сада и Новосадским омладински форумом.
Догађају су присуствовати министaр спорта у Влади Републике Србије Зоран Гајић, помоћницa министра туризма и омладине у Влади Републике Србије Иванa Антонијевић и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста.
„Сајам спорта и омладине је јединствена манифестација која се одржава у нашој земљи и која на једном месту окупља велики број спортиста, спортских радника, љубитеља спорта, деце и младих. Град Нови Сад током целе године подржава спорт, како школски и врхунски, тако и онај намењен, особама са инвалидитетом, рекреативцима, аматерима и особама трећег доба. Оно што бих издвојио као посебност ове године је и чињеница да се овај пут Сајму спорта придружује и Сајам омладине, који ће у холу Новосадског сајма на атрактиван начин приближити младима рад омладинских организација и њихових савеза. Пред нама је манифестација која ће још једном подсетити на важност бављења спортом и рекреацијом и која се из године у годину шири и окупља све већи број учесника и гостију и зато с правом можемо рећи да је овај Сајам празник спорта у правом смислу те речи“, рекао је Огњен Цвjетићанин.
Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста је нагласио да је Нови Сад поред тога што је био Европска престоница младих и Европска престоница културе, показао да може да реализује велике спортске манифестације, а овим Сајмом спорта и омладине то и доказује. Позвао је децу, да уколико се већ не баве неким спортом, одаберу данас неку од спортских дисциплина коју ће тренирати. Изузетно је важно да се што више деце укључи у спорт, јер тиме стварамо здраву нацију, додао је Дане Баста.
Помоћница министра туризма и омладине у Влади Републике Србије Иванa Антонијевић је истакла да је Нови Сад један од градова који највише издваја за омладинско организовање и бригу о младима и град који је препознао значај улагања у младе, а Министарство туризма и омладине ће увек бити ту за додатну подршку.
Министар спорта у Влади Републике Србије Зоран Гајић је истакао да је Нови Сад град спорта не само због шампиона државе у фудбалу, рукомету, одбојци и многим индивидуалним спортовима, него и због тога што је организација спорта у Новом Саду на изузетно високом нивоу у погледу масовности и квалитета.
Посетиоце Сајма спорта и омладине очекују спортови са лоптом – кошарка, одбојка, рукомет, фудбал, стони тенис, атлетика, бокс, карате, џудо, самбо, рвање, шах, голф, гимнастика и ритмичка гимнастика, модеран плес, боћање i многи други који ће бити промовисани. Са Сајмом спорта подудара се и први дан тродневног Коњичког турнира у препонском јахању, који ће бити одржан на Мањежу Новосадског сајма. Више забавно едукативних активности уприличене су на Сајму омладине. Реализатор тог дела активности је Савез удружења Новосадски омладински форум. Сви посетиоци имају прилику да виде и упознају успешне спортисте, погледају приказе различитих спортова и опробају се у њима.
Sugrađani, danas imate priliku da nekome poklonite život: Kamion za dobrovoljno davanje krvi parkiran u centru grada

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У Новом Саду данас Сајам спорта и омладине – сви спортови окупљени на Новосадском сајму се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.