Синоћ је у Новом Саду отворен фестивал „Зов равнице“

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Okt.2023, 07:20

Синоћ је у Новом Саду отворен фестивал „Зов равнице“

Помоћник градоначелника Новог Сада Александар Петровић отворио је 13. Интернационални фестивал игре и музике “Зов равнице“ који се одржава од 12. до 15. октобра на платоу испред ТЦ „Променада“. Фестивал организује фолклорно удружење „Велико коло“, са циљем промовисања културне >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << баштине, едукације младих о њиховој традицији, обичајима, размене искуства, знања и међусобног разумевања. Фото: Уступљена фотографија Фестивал “Зов равнице“ је међународног карактера, а ове године броји преко 2500 учесника у културно – забавном програму из Србије, Бугарске, Хрватске, Босне и Херцеговине. Током четири дана фестивала представиће се бројна Кутурно – уметничка друштва, плесни клубови, хорови, бендови, а целокупан програм фестивала употпуниће и бројни излагачи рукотворина, сувенира и традиционалне кухиње са нашег поднебља.
 – Упућујем искрене честитке организатору фестивала, Фолклорном удружењу “Велико коло“, које се већ дуги низ година залаже за очување обичаја и традиције нашег народа, а она је више него богата. Свим учесницима желим да фестивал у наредна четири дана буде епицентар новог упознавања и незаборавног дружења. Нека овај фестивал промовише и размену искустава са осталим учесницима из суседних држава, и да следеће године опет закажемо дружење на истом месту и у још већем броју – изјавио је Александар Петровић.
 – Нови Сад, поноси се бројним фестивалима, а један од њих је управо „Зов равнице“ који је прожет бројним традиционално – културним садржајима, који чврсто чувају од заборава културу и обичаје нашег народа- истакао је Александар Петровић и прогласио 13. Фестивал отвореним.
 У окрвиру фестивала одржаће се и радионице, као и јавни часови где ће се публици презентовати традиционални плесови различитих земаља. Целокупан програм фестивала употпуниће бројни излагачи из земље и региона.  Фестивал је подржан од стране Градске управе за културу Града Новог Сада и Покрајинске владе, Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправе.
Sugrađanin Naitije uplovio u svet zdrave hrane slučajno – Iza njega sada stoji brend (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Синоћ је у Новом Саду отворен фестивал „Зов равнице“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.