Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Okt.2023, 15:55

Највештији возач ЈГСП-а открива тајне најтежег посла – у саобраћају најбитније разумевање и толеранција

„Не смеш да дозволиш себи 2 минута одсуства, можеш да промашиш линију, не видиш пешака, један тренутак непажње може да направи озбиљан проблем свакоме“, каже Кристијан Брсановић, сада и званично највештији возач ЈГСП Нови Сад, говорећи о својој свакодневици. Фото: Уступљена >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << фотографија Кристијан је прошле недеље победио на интерном такмичењу возача у ЈГСП, где је био најбољи на теоријском тесту и полигону.
Највештији возач новосадског плавог аутобуса није из Новог Сада, већ из Прахова надомак Неготина, али себе поносно назива Новосађанином.
„Нови Сад је мали град, има толеранције, ја га волим, доста је културан град, омладина је културна“, каже Кристијан који у току смене дочека и испрати више стотина људи.
„Није лак посао зато што тражи максималну концентрацију и пажњу, има свакаквих профила путника, од најмање деце до старијих људи“, рекао нам је и додао да мисли да Новосађани треба више да користе градски превоз, јер је град лепо покривен мрежом линија. Гужва у саобраћају је стандардан проблем, такође и када се неко паркира на стајалишту, јер, како каже, људи нису свесни да за 2-3 минута на неким станицама стане и по 10 аутобуса.
Ипак, он за друге возаче има разумевања – „То су потребе људи, то се сваком деси, кад си мало љут, бесан, нервозан онда не обраћаш пажњу, кад си расположен, онда све може“.
„Никад тебе не може да пусти први ауто који наиђе кад упалиш жмигавац, али стаће пети“, додаје. Иако возачи ЈГСП-а на недељном нивоу мењају линије, Кристијан је четири године возио једну седмицу и познавао бројне путнике, што је, како каже, и најлепши део посла.
„Радио сам углавном јутарње смене. То су једни исти људи који иду на посао сваки дан, постоји доста поштовања, разумевања, доста има лепих ствари“, каже Кристијан.
Брсановић већ 7 година вози градски аутобус, а пре тога је возио међународне туре.
„Градски превоз је сигурно један од најтежих возачких послова, константно си у гужви и тражи максималну пажњу, од момента када седнеш за волан, све док не предаш смену“, закључио је наш саговорник.
Л. С.
Vozači i mehaničari JGSP-a odmerili snage – najveštiji nagrađeni (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Највештији возач ЈГСП-а открива тајне најтежег посла – у саобраћају најбитније разумевање и толеранција се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.