Новосађани богатији за још једну полицијску станицу – Отворена нова зграда полицијске испоставе Стари Град (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Sep.2023, 16:59

Новосађани богатији за још једну полицијску станицу – Отворена нова зграда полицијске испоставе Стари Град (ФОТО)

Уз присуство највиших градских и државних званичника, данас је свечано отворена нова зграда полицијске испоставе Стари Град. Фото: НС уживо Отварању су присуствовали градоначелник Новог Сада Милан Ђурић, председник Покрајинске владе Игор Мировић и министар унутрашњих послова >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Републике Србије Братислав Гашић. Према речима министра Гашића, примарни циљ изградње нове полицијске испоставе је да грађани осете ефикасност и брзину полицијских службеника, а ово је доказ да се наставља тренд модернизације услова у којима раде полицијски службеници и пружање подстицаја да полиција у заједници оствари што бољи резултат.
Фото: НС уживо „Велико ми је задовољство да данас отварамо врата још једног новог објекта полицијске испоставе Стари Град у Новом Саду, који ће битно допринети квалитету и ефикасности рада полицијских службеника. Ова полицијска испостава покрива урбано језгро града, виталне објекте који се у њему налазе, а на њеној територији одржава се и највећи број манифестација и културних догађаја. Управо полицијски службеници ове испоставе су надлежни за обављање комплексних безбедосних послова и задатака. Све то даје додатни значај и смисао овом пројекту који има за циљ да пружи што већу безбедност и сигурност грађана. Такође, у овој згради полицијске испоставе урађена је нова шалтер сала за управне послове, што ће додатно растеретити остале полицијске станице и олакшати грађанима израду личних докумената“, навео је Гашић, који је додао да је у плану реконструкција објекта седишта полицијске управе у Новом Саду, као и у Каћу, Темерину, затим пет полицијских станица на простору Јужнобачког округа, Клиси, Детелинари и Футогу.
Градоначелник Милан Ђурић је истакао да је најважније да су Град и држава заједничким снагама успели да врате полицијску испоставу у Стари Град, далеко новију и безбеднију. Фото: НС уживо „Драго ми је да смо завршили објекат који је почео да се гради у фебруару 2022. године. Град је успео да преко Градске управе за имовину спроведе цео пројекат, за који је држава издвојила 142 милиона динара. Град је определио 13,5 милиона за комуналну и саобраћајну инфраструктуру и 7,5 милиона динара за опремање објекта“, истакао је градоначелник Ђурић.
Реч је о савременом објекту површине око 780 квадрата, са модерним канцеларијама, дежурном службом, просторијама за прихват и одржавање приведених лица, надзор, салом за састанке и другим просторијама неопходним за функционисање целе службе у свакодневном раду. Објекат поседује 36 паркинг места. Edukacija “Moja mama zna, znam i ja” posvećena oralnom zdravlju dece danas u Domu zdravlja na Limanu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Новосађани богатији за још једну полицијску станицу – Отворена нова зграда полицијске испоставе Стари Град (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.