Успешна културна сарадња Новог Сада и Тавернија

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Sep.2023, 14:42

Успешна културна сарадња Новог Сада и Тавернија

Чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић присуствовала је концерту ученика Музичке школе „Исидор Бајић“ и конзерваторијума „Жаклин Робен“ одржаном у Тавернију. Концерт је део званичног програма Филмског фествала који се одржава у том француском граду и представља >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << наставак сарадње из области културе између Новог Сада и Тавернија који су институционално повезани од 2020. године. Фото: Град Нови Сад Поздрављајући присутне у позоришту „Мадлен Рено“, чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић изразила је задовољство због успешње сарадње два Града која се одвија на бази реципроцитета.
Фото: Град Нови Сад “ Ученици и професори конзерваторијума „Жаклин Робен“ били су наши гости у мају месецу када су се са својим вршњацима из МШ „Исидор Бајић“ упознали и одржали заједнички концерт. Веома ми је драго што је група од 45 новосадских ученика и професора добила прилику да дође у Француску, обиђе Таверни и Париз, виде како њихови пријатељи живе и раде и да заједно наступе овде. Овакви сусрети вишеструко су значајни, пре свега за децу и представљају суштину нашег деловања. Наставићемо да јачамо међународну сарадњу јер желимо да њихов пример следе и друге образовне установе, установе културе и уметници – изјавила је Дина Вучинић и захвалила се градоначелници Тавернија Флоранс Портели на срдачном пријему и личном залагању да се многи програми и пројекти успешно реализују и да у њима учествују деца.“
Фото: Град Нови Сад Она је истакла да Нови Сад и Таверни већ годинама негују успешну сарадњу у различитим областима деловања, а посебно у области културе која представља један од приоритета у развоју оба Града.
У оквиру тродневне посете Тавернију, новосадска делегација сусрела се са градоначелницом Флоранс Портели и другим градским званичницима, присуствовала програмима Филмског фестивала и обишла знаменитости Париза, као и дворац Шантији.
Pokrajinski Sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dodelio je više od 120 miliona dinara za opremanje stočarskih farmi (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Успешна културна сарадња Новог Сада и Тавернија се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.