Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Sep.2023, 16:22

Организован свечани пријем у Градској кући за глумца Џона Севиџа

Члан Градског већа за културу Града Новог Сада Далибор Рожић, примио је у Свечаној сали Градске куће холивудског глумца Џона Севиџа који је познат по филмским остварењима у филмовима „Коса“, „Ловац на јелене“, „Кум 3“. Фото: Град Нови Сад Џон Севиџ борави у Новом Саду поводом >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << првог интернационалног филмског фестивала „Нови Сад филм фестивал“ који се одржава од 21. до 24. септембра на више локација у Новом Саду. Севиџ је почасни гост Новосадског филм фестивала, добитник је страног лауреата за допринос филмској уметности интернационалној кинематографији, као и председник жирија такмичарске селекције Бест Питцх, која је важан део Индустрy програма.
„Драго ми је што могу у име Града Новог Сада да поздравим и пожелим добродошлицу чувеном глумцу Џону Севиџу, који је уједино и почасни гост првог Новосадског филм фестивала, који промовише најважније људске вредности културу и уметност, а оне најбоље осликавају идентитет града и људи који у њему живе, зато сам поносан што је Град Нови Сад део овако значајне манифестације у филмској индустрији“ – истакао је Рожић.
Славни Џон Севиџ рекао је да је почаствован што је поново у Новом Саду и Србији која има прелепу културу, људе, и где је, како је оценио, изванредан провод. Нови Сад – филм фестивал је један од фестивала због којег Нови Сад оправдава титулу града културе. Овај фестивал је јединствена прилика да публика неколико дана ужива у изузетним филмским остварењима домаћих и страних аутора, истакао је Рожић, додавши да осим изузетне селекције филмова, читавом организацијом, оживљавањем простора на које је Нови Сад заиста поносан и буквално, али и симболично, показује да је култури место у свим порама нашег друштва, да Нови Сад са културом живи.
Фото: Град Нови Сад Публика ће у оквиру Нови Сад филм фестивала, од 21. до 24. септембра гледати интернационалне ауторске филмове, филмске омаже култних редитеља, еко-филмове и друга филмска остварења, које није имала прилику да види до сада.
Сви заинтересовани репертоар могу пронаћи на сајту, Фејсбук и Инстаграм профилу Нови Сад филм фестивал.
Osam dana do festivala kamerne muzike „Blisko“ – ulaznice po promo ceni već rasprodate

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Организован свечани пријем у Градској кући за глумца Џона Севиџа се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.