Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Sep.2023, 17:07

Пројекат Научно-технолошког парка Нови Сад међу пет најбољих

Пројекат Научно-технолошког парка Нови Сад нашао се међу пет најбољих европских пројеката ове године на такмичењу „Interreg Slam 2023“ који се одржавао на тему „Вештине“. Фото: Научно-технолошки парк Нови Сад Из Научно-технолошког парка Нови Сад су саопштили да се њихов пројекат >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs <<UPDATE – Future Powered by Artificial Intelligence“, који је финансиран у оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Србија-Хрватска, бави подучавањем младих на тему коришћења нових савремених технологија и вештина.
Најзначајнија ствар коју је Научно-технолошки парк Нови Сад у склопу овог пројекта успешно реализовао је отварање „DEAL“ лабараторије у Парку, која има намену да истраживачи у припремној фази свог производа, захваљујући виртуелној реалности, испробају читав процес производње и исправе потенцијалну грешку пре него што се производ пусти у погон и реалну израду.
Такође, планиран је бесплатни курс занимљивог предавања за ученике основних и средњих школа под називом „Стварност из другог угла – AR&VR технологије“, који се организује са циљем да млади, на време, сазнају више о напредним технологијама, како функционишу, како се користе и које могућности пружају у различитим областима.
Предавање ће бити одржано 26. септембра у 12 сати у Научно-технолошком парку Нови Сад, а на њему ће стручни предавачи пружити увид у најновије трендове, примере употребе, као и потенцијал ове технологије за промену нашег свакодневног живота и пословања, закључено је у саопштењу.
Stručni skup „Obrazovanje pristupačno svima“ 22. septembra na Univerzitetu u Novom Sadu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пројекат Научно-технолошког парка Нови Сад међу пет најбољих се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.