Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Sep.2023, 09:12

Нови Сад се гради: Почели радови на изградњи друге фазе пречистача у Руменки (ФОТО/ВИДЕО)

Град Нови Сад успешно реализује инфраструктурне пројекте који су од круцијалног значаја за унапређења комуналне инфраструктуре у приградским насељима.
Започели су радови на изградњи пречистача отпадних >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << вода у насељу Руменка – фаза 2, који ће својим капацитетом омогућити прихватање и пречишћавање отпадних вода и из оближњег насеља Кисач. За ове радове опредељено је 146.4 милиона динара, а њихов завршетак очекује се крајем јула 2024. године.
Постројење за пријем и пречишћавање отпадних вода у насељу Руменка, чија је прва фаза завршена током 2015. године,  позиционирано је североисточно од насеља и налази се у непосредној близини канала Нови Сад – Савино Село, док је приступ постројењу обезбеђен са локалног пута. Пречишћавање отпадних вода подразумева комбиновану примену механичког и биолошког поступка, чиме су задовољени еколошки услови заштите земљишта, као и површинских и подземних вода.
Изградњом друге фазе постројења омогућиће се функционисање канализационе мреже за потребе становника Руменке. Ова инвестиција још једном потврђује континуирана настојања Града Новог Сада да се унапреди комунални стандард  у свим приградским насељима.
Novi Sad se gradi: Počela sanacija kanalizacionog ispusta na Beogradskom keju (FOTO/VIDEO)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нови Сад се гради: Почели радови на изградњи друге фазе пречистача у Руменки (ФОТО/ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.