Највећи инфраструктурни пројекат у Луци Нови Сад: Вертикални кеј свечано пуштен у рад (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Sep.2023, 04:47

Највећи инфраструктурни пројекат у Луци Нови Сад: Вертикални кеј свечано пуштен у рад (ФОТО)

Свечано је пуштен у рад вертикални кеј на лучкој обали, као највећи инфраструктурни пројекат у луци Нови Сад, који ће побољшати безбедност и брзину претовара робе у бродове. Фото: nsuzivo.rs Отварању су присуствовати градоначелник Новог Сада Милан Ђурић, министар грађевинарства, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, Клаудио Негреано, генерални директор “DP World” Нови Сад и отправник послова Амбасаде Уједињених Арапских Емирата Ибрахим Алдармаки.
Градоначелник Новог Сада нагласио је да је од 2021. године до данас пристало више стотине крузера у град, а више од 25.000 туриста из Европе и света на овај начин посетило је Нови Сад.
Фото: nsuzivo.rs „Лука Нови Сад продата 2019. године компанији “DP World” и од тада се кренуло у динамичан развој и капитална улагања. У мају је започета изградња вертикалног кеја који директно утиче на ефикасност и безбедност претовара робе у луци на баржи. Реализацијом је могуће и поновно увођење пруге у луку. Веома сам поносан што сведочимо реализацији планова. Овим пројектом је омогућено да бродови пристају директно уз ниво Кеја. Град ће и у наредним годинама бити поуздан партнер Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, али и приватном сектору.“
Фото: nsuzivo.rs Присутнима се обратио и Горан Весић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. „“DP World” је добар страни партнер. Уложили су девет милиона евра у лучку инфраструктуру и шест милиона у опрему и наставиће са инвестирање. Свака инвестиција значи нова радна места и развој за један град. У наредних неколико година Нови Сад ће бити место на три ауто-пута. Радимо два моста, а сами Новосађани заједно са Покрајином, раде пешачко-бициклистички мост“- речи су Весића.
Клаудио Негреано, генерални директор “DP World” Нови Сад, навео је да ће ова светски позната компанија наставити да улаже у Луку Нови Сад, те да се налази на једној од најбољих географских позиција.
„Humanitarni ponedeljak“ na Štrandu za Stefana Kalabu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Највећи инфраструктурни пројекат у Луци Нови Сад: Вертикални кеј свечано пуштен у рад (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.