Свечаним програмом отворена прва америчка средња школа у Новом Саду (ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Sep.2023, 09:01

Свечаним програмом отворена прва америчка средња школа у Новом Саду (ВИДЕО)

Свечаним програмом 01. септембра, са почетком у 19.00 часова, званично је отворена прва америчка средња школа у Новом Саду. Свечани програм уприличен је на адреси школе, у Цвећарској улици број 1.
Програму су сведочили >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << бројни гости, сарадници, пријатељи и челници Америчког института који су најавили предстојећу календарску годину.
Настава за ђаке почеће у уторак, 05. септембра, а одвијаће се на енглеском језику. Како из школе наводе, програм наставе је урађен према америчком наставном плану и програму, што представља новитет у школовању на територији Србије.
Фото: Градске инфо Шта је „American Institute of Thornton Academy” „American Institute of Thornton Academy” је прва америчка средња школа овог типа у Новом Саду, а и шире. Школа је настала у сарадњи са „Thornton Academy“ – приватним интернатом у Америци, који обухвата специфичан концепт наставе, што би значило да је одељење формирано до осам ђака највише, баш из разлога да би се сваки ђак третирао на посебан начин.
Фото: Градске инфо Марина Ђоковић, једна од водећих лица америчке средње школе, наглашава посвећеност професора ђацима. Наиме, спрам класичне средње школе, „овде ће ђаци имати могућност да сами изаберу предмете које ће слушати и похађати, и то све кроз заједнички рад ђака и професора који су ту да усмере ученике путем професионалне и академске орјентације на похађање тачно одређених предмета.“
Специфичност да уче и стичу вештине из одређене области, која је настала у складу са интересовањима ђака представља један нови концепт школовања и разумевања ученичких захтева. Поред теоријског дела, у школи ће се једнако придавати значај и практичној настави која негује вештине и обучава ученике и путем спорта.
Ненад Томашевић, председник Кошаркашког клуба „Будућност“ говори о ваннаставним активностима ученика, које се базирају пре свега на кошарци.
Ова спортска секција омогући ће ученицима напредовање и такмичење у домену спорта, а при томе их неће одвајати од свакодневних школских обавеза. У спортском делу, ђаци ће стицати дисциплину, али и учити се функционисању у групи и тиму, као неизоставним деловима друштва.
Фото: Градске инфо Током званичног отварања школе свечану траку пресекао је господин Клинт Вилијамс, један од директора средње школе, који долази из Америке.
Поред њега, овом догађају присуствовали су и чланови америчке амбасаде, као и бројни сарадници.
Фото: Градске инфо Grad Novi Sad: Šesti put besplatni udžbenici za đake prvake

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Свечаним програмом отворена прва америчка средња школа у Новом Саду (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.