Град Нови Сад: Шести пут бесплатни уџбеници за ђаке прваке

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Sep.2023, 12:46

Град Нови Сад: Шести пут бесплатни уџбеници за ђаке прваке

Данас, 1. септембра, све школе су успешно отворене за ђаке. Оне школе које су претрпеле штету су реконструисане и са још бољим материјалима. Фото: Град Нови Сад Град Нови Сад наставља да се истиче као пример посвећености образовању и бриге о будућности своје деце. Бесплатни уџбеници >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за ђаке прваке и друге иницијативе усмерене ка подршци образовању остају кључни елементи у развоју локалне заједнице. Ове године, 4.170 малишана креће у први разред.
Град Нови Сад је 2019. године издвојио је 25,7 милиона динара за набавку уџбеника првацима, док је 2021. године издвојио 27 милиона. Укупна средства за 2022. годину износила су 29.240.000,00 динара са ПДВ-ом, што је за 2,1 милион више у односу на 2021. годину.
Као и претходних шест година, ове године је Град је обезбедио да уџбеници за 4.170 ђака првака на територији читавог Новог Сада буду бесплатни и да ће са том праксом наставити у наредним годима. Захвалност Фондацији Универекспорт која је подржала ову иницијативу и уручила поклоне ђацима првака, показује сарадњу између локалних институција и приватног сектора у циљу подршке образовању.
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by Милан Ђурић (@milandjuric_gradonacelnik)


Ребалансом буџета повећане субвенције за приватне вртиће и да се сада субвенционише 3.800 деце.
У Градском забавишту које похађа 17.360 деце, све је потпуно бесплатно, још од 202о. године.
 
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by Милан Ђурић (@milandjuric_gradonacelnik)


Svečano otvaranje Kaleidoskopa kulture na Korzu u četvrtak 07. septembra

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Град Нови Сад: Шести пут бесплатни уџбеници за ђаке прваке се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.