Почела пријава студената за смештај у студентским домовима, ево која су документа потребна за Конкурс

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Sep.2023, 09:16

Почела пријава студената за смештај у студентским домовима, ево која су документа потребна за Конкурс

Данас је почела пријава студената на Конкурс за смештај у студентским домовима у Новом Саду, Зрењанину и Сомбору, а који су уписани на прву годину основних академских студија на неком од факултета у саставу универзитета у Новом Саду. Фото: Градске инфо Студенти имају могућност >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пријаве за студентске домове у Новом Саду, Зрењанину и Сомбору.
Студентима су на располагању 3.004 места. У осам домова у Новом Саду 2.653, 208 у Зрењанину и 143 места у Сомбору. Установе у оквиру својих смештајних капацитета – до 10 % од расписаног броја, наменски опредељују за смештај студената из осетљивих друштвених група.
Бруцоши који испуњавају услове Конкурса, а желе да да прву годину студија проведу у неком од студентским домова, имају могућност подношења документације до 15. септембра 2023. године. За студенте свих осталих година Конкурс почиње од 16. септембра и траје до 1. новембра 2023. године.
Ако сте бруцош, неопходна су четири документа за пријаву на конкурс: пријава на Конкурс (купује се на Благајни Службе смештаја), уверење о упису прве године I степена студија, по први пут, на терет буџета Републике Србије, oверене копије сведочанстава за све разреде средње школе, уверење о приходима по члану породице студента, од 1. јануара до 30. јуна текуће године. Пријаве на Конкурс се предају у Служби смештаја Студентског центра Нови Сад која се налази у приземљу студентског дома „Слободан Бајић”, у Улици др Симе Милошевића бр. 10. Фото: Градске инфо Приликом предаје конкурсне документације потребно је да кандидат, ради провере података, личну карту или индекс покаже на увид службенику који прима конкурсну документацију
Студенти који конкуришу за смештај у Сомбору и Зрењанину, пријаве могу предати у студентским домовима у овим градовима.
Неблаговремене, непотпуне и од неовлашћеног лица поднете пријаве на конкурс, неће се разматрати.
Студент приликом усељења у установу доставља лекарско уверење о општем здравственом стању (не старије од 30 дана).
Право на смештај у домовима имају студенти који имају држављанство Републике Србије и чије пребивалиште није у седишту високошколске установе на којој студирају, чије се школовање финансира из буџета Републике Србије, као и студенти који имају држављанство државе у региону, који испуњавају услове конкурса. Студенти из осетљивих друштвених група остварују право на смештај под условима из става 1. ове тачке, и применом блажих критеријума.
Како би олакшали бруцошима, али и студентима виших година, Студентски центар је ове године објавио и Водич за студенте. У овом документу, који се налази на страници Студентског центра Нови Сад, можете пронаћи детаљне информације о Конкурсу, условима конкурса, потребној документацији.
Novosadski univerzitet napredovao za 50 mesta na Vebometriks listi, evo na kojoj poziciji se nalazi (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Почела пријава студената за смештај у студентским домовима, ево која су документа потребна за Конкурс се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.