Овонедељна дешавања у Новом Саду

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Avg.2023, 07:01

Овонедељна дешавања у Новом Саду

Дошли смо до скоро до краја месеца августа, и у овој недељи интересантних догађаја има прегршт. Фото: Градске инфо Ево шта нас очекује ове недеље у Новом Саду:
Хуманитарни понедељак за Зару Урукало, 21. август Овог понедељка „Хуманитарни понедељак“ биће намењена Зари Урукало. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Тог дана, улаз на плажу се неће наплаћивати, а карту ће заменити добровољни прилози посетилаца у складу са њиховим финансијским могућностима.
Кутије у које ће грађани моћи да приложе помоћ биће постављене уз капије Штранда од 8 до 19 часова.
Мјузикал „Come into the light“ у Позоришту Младих, 22. августа Фото: new.gigstix.com Сем, амерички туриста, долази у Темишвар да тражи корене. Зауставља се у библиотеци где среће младу библиотекарку Марију која има исто презиме као и он, одакле заједно долазе до закључка да би могли бити родбински повезани. Уз помоћ књига Сем и Марија путују кроз време у различита историјска раздобља града Темишвара. Историјске слике оживљавају кроз музику и фантастичне кореографије. Историјска лица као и различите националности Баната, различити језици у насељима и различите музичке теме, приказују нам живот у различитим епохама града. Откривамо ужурбани Темишвар са трговцима, занатлијама, градоначелницима који су својим делима мењали историју града и један град (бург) у пуном развоју. Корак по корак присећам се великих остварења и догађаја које су поставиле град Темишвар међу најчувеније градове тог времена.
Улазимо у једну романтичну причу, трагичну и комичну у исто време . Фотограф Јон Петреа се заљубљује у Елизабет, кћер градоначелника, из богате породице одрасла уз гувернанту,лекције клавира и балове. Она има и друге удвараче: Јозеф, Фабер, Блашко, Стефан, иначе, један мађарски официр, један Србин, један Јевреј и један Немац. Њих двоје се заљубљују једно у друго иако немају никакве шансе да буду прихваћени од стране друштва. Ипак се вере у тајности и одлучују да оду у Америку.Елизабет чека Јона на перону, он долази на станицу, али га ту присилно регрутују и не успева да се састане са њом.
Елизабет одлази сама у Америку, а он остаје у Европи.
Мимо љубавне приче, текст подвлачи чињеницу да припадамо различитим, али сједињеним заједницама и да се судбине људи преплићу суптилно и често на невероватне начине.
Предавање у Музеју Војводине, „Хлеб и уметност: о храњењу очију и духа“, среда, 23. август Фото: www.muzejvojvodine.org.rs У среду, 23. август у 19 часова у Музеју Војводине (Дунавска 35), као пратећи програм изложбе Пшеница – од њиве до трпезе, биће одржано предавање: ХЛЕБ И УМЕТНОСТ: О ХРАЊЕЊУ ОЧИЈУ И ДУХА. Предавачица је историчарка уметности и гастрохеритолог мср Тамара Огњевић, Артис центар, Београд.
23. Фестивал уличних свирача – Градић фест, 24. августа Фото: Градске инфо 23. Фестивал уличних свирача – Градић фест од 24. до 26. августа у подграђу Петроварадинске тврђаве.
Цео програм фестивала пронађите на сајту организатора Улични свирачи.
Фестивал Нови балкански ритам, од 25. до 27. августа у Сремским Карловцима Спојите плес, стварање музике, покрет и певање у једно. Фестивал “Нови балкански ритам” од 25. до 27. августа у Сремским Карловцима по други пут.
Посетиоци ће имати прилике да се дружиће и уче са Аном Љомбарт из Барселоне, Беном Шицом из Хамбурга, Максом Полаком из Њујорка, Аном Врбашки и Марком Дињашким са Фрушке горе и са гостима изненађења.
Више информација пронађите на сајту организатора.
Уживајте!
„TripAdvisor“ savetuje kada je najjeftiniji period za posetiti Novi Sad

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Овонедељна дешавања у Новом Саду се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.