Нови Сад први град са електричним возилима за доставу пошиљки (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Avg.2023, 13:05

Нови Сад први град са електричним возилима за доставу пошиљки (ФОТО)

Град Нови Сад је први град у Србији за који је ЈП „Пошта Србије” предвидела 31 електрично возило, намењено специјализованој достави пошиљака грађанима и пословним корисницима у граду. Возила која ћемо виђати на улицама произведена су у Италији Фото: nsuzivo.rs/Павле Пејић Градоначелник >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Новог Сада Милан Ђурић и директор ЈП „Пошта Србије” Зоран Ђорђевић на платоу испред Градске куће присуствовали су представљању нових возила на електро погон.
„Радна јединица Нови Сад је добила комби возила која су потпуно електрична. Укупно 31 возило добијено да се замене старија. Она су без емисије штетних гасова и имају далеко мању буку у односу на претходна возила. Попричали смо и са возачима ових возила, задовољни су“, истакао је Ђурић и додао да ће Пошта добити и већа возила, тачније камионе, која ће такође бити електрична.
Градоначелник је нагласио да Град Нови Сад наставити са улагањем. Фото: nsuzivo.rs/Павле Пејић „Након 12 година када смо кренули у куповину аутобуса за Градско саобраћајно предузеће, одлучили смо да од 147 аутобуса, 110 буде на ЦМГ. За ту инвестицију издвојено је 4 милијарде динара. Након тога, први пут у историји Новог Сада кренули смо са 10 електричних аутобуса. Важно је да се Град бави одрживим развојем и урбаном мобилности. Саобраћајне гужве су све веће, зато нам је важно да радимо бициклистичке стазе. Први смо град који је кренуо са субвенционисањем куповине бицикала. До сада је грађанима подељено око 5.000 субвенција“, рекао је први човек Новог Сада.
Директор ЈП „Пошта Србије” Зоран Ђорђевић нагласио је ће примена електричних возила за доставу пошиљки грађанима бити на четири локације- Нишу, Крагујевцу, Београд и Новом Саду. „Друштвена одговорност од нас захтева да пратимо савремене трендове, али и све оно што наша држава ради, па кад је и у питању очување животне средине и зато је важно да возила која су на електрични погон буду примењена и у Пошти Србије“, речи су Ђорђевића.
Директор “Поште” је најавио и постављање соларних панела на пословнице који ће омогућити уштеде, али и да возила која се буду уводила имају аутономију.
Četvrtak rezervisan za mnogo dobre muzike i malo letnje kiše! (četvrtak, 10. avgust)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нови Сад први град са електричним возилима за доставу пошиљки (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.