Ево шта можете радити када дођете у Нови Сад

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Avg.2023, 12:30

Ево шта можете радити када дођете у Нови Сад

Лежећи на обалама реке Дунав, Нови Сад успева некако да жонглира са гомилом супротстављених карактеристика. Из дана у дан градски живот делује прилично мирно и лежерно, али када се спусте температуре постаје дом разних фестивала и манифестација. Фото: Градске инфо Све те манифестације >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << можда дају интригантну слику Новог Сада некоме ко овде не живи, али не показују одмах шта посетиоци овде могу да раде.
А истина је да оно што може бити најпривлачније на путовању у Нови Сад јесте атмосфера и комплексност града. Међутим, он такође има неколико ствари које треба урадити ако желите да максимално искористите своју посету.
Гледајте људе из кафића Кафе култура која је увек присутна на Балкану је жива и здрава у Новом Саду. Широм центра града и његових пешачких улица, наћи ћете десетине и десетине кафића које можете изабрати.
У топлијим месецима, сваки има довољно простора за седење на отвореном и чини се, колико год да их има, да су баш увек пуни.
Пешачка улица Змај Јовина је сам центар збивања, а кафићи дуж ње представљају својеврсни видиковац за гледање других људи који пролазе, оцењивање њиховог стајлинга, понашања и тд…
Ако нисте љубитељ турске кафе, немојте се плашити. Новосадски кафићи служе више од локалног пива, а често и сладолед током лета. У складу са српском формом, не очекујте ни да ћете платити много за кафу јер је изузетно приступачна.
Фото: Градске инфо Храните голубове на Тргу слободе Трг слободе је велики стари трг у центру старог града, обгрљен неким од најважнијих и најлепших новосадских зграда и знаменитости.
Тешко је промашити високи торањ цркве Имена Марије. Ова црква готичког препорода може изгледати као катедрала и локално становништво је толико назива, али у ствари није. Треба напоменути да је ова зграда из 19. века римокатоличка црква, а не православна као већина у Србији.
Е баш преко пут реко пута цркве, поред статуе бившем градоначелнику Светозару Милетићу и Градске куће. Обично можете затећи јато голубова.
Уколико желите да се, барем на тренутак, осећате као Новосађанин, купите кокице на оближњем киоску и препустите се чарима бацања кокица по тргу. Можда вам ова идеја сада изгледа сулудо, али фотографије са овог места, док сте окружени са неколико стотина голубова, изгледају заиста чаробно и увек ће вас сећати на лепе тренуте у Новом Саду.
Фото: Градске инфо Истражите градску архитектуру, а посебно Улицу Лазе Телечког Међутим, изванредна архитектура се не налази само око Трга слободе. Широм центра могу се пронаћи трачци племства из времена када је Нови Сад припадао Аустроугарској.
Требало би додати да је шетња центром града потпуно безбедна јер увек има много људи, а елегантни стубови за лампе осветљавају вам пут ноћу.
Улица Лазе Телечког неодољиво подсећа на шеталишта црногорског приморја, а како и не би кад се налазимо на простору некадашњег Панонског мора. Море нестало – а морски провод остаде. Када шетајући Змај Јовином скренете у Лазе Телечког први поглед украшће вам низ урбаних локала са веома добром клопом и атмосфером, а онда са леве стране цео урбани угођај сече и баца у севдах прави лалошки салаш у центру града.
Фото: Градске инфо Ekskluzivno: Novi Sad prvi put u video igrici – pogledajte kako će izgledati (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ево шта можете радити када дођете у Нови Сад се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.