Израња нови железнички мост код Новог Сада (ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Jul.2023, 08:21

Израња нови железнички мост код Новог Сада (ВИДЕО)

У оквиру радова на деоници брзе пруге између Новог Сада и Суботице, интезивно се гради нова железничка инфраструктура, погодна за возове великих брзина. У склопу радова је и нови железнички мост код Новог Сада. Фото: Војводина Уживо Екипа портала Војводина уживо је била на терену >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и снимила динамику радова на будућем железничком мосту. Како то све изгледа, погледајте у видеу:

Обнова железничке инфраструктуре је започета у септембру 2021. године. Прва фаза радова је завршена, а 19. марта је отворена пруга Београд – Нови Сад.
Нови железнички мост преко канала Дунав – Тиса – Дунав, ће заменити стари, једноколосечни мост.
Фото: Војводина Уживо Сам мост је део деонице пруге Нови Сад – Суботица, која је дуга 108,2 километра, а радовима је обухваћена изградња два колосека пруге до границе са Мађарском код Келебије, реконструкција девет железничких станица. Планирана је изградња железничких чворова у Новом Саду, Врбасу и Суботици.
Рок за завршетак радова, на трећој деоници, је 33 месеца од потпуне обуставе саобраћаја на целој траси од Новог Сада до Суботице. То значи да је завршетак брзе пруге Нови Сад-Суботица планиран до краја 2024. године.
Извођач радова је кинески конзорцијум „Цхина Раилwаy Интернатионал“ и „Цхина Цоммуницатионс Цонструцтион Цомпанy“, вредност уговора је 1,16 милијарди долара.
Подсетимо, паралелно са изградњом новог железничког моста, напредују радови на четвртом и петом новосадском мосту.
Strašna zabava ovog vikenda u Novom Sadu! (subota, 29. i nedelja, 30. jul)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Израња нови железнички мост код Новог Сада (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.