Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jul.2023, 17:33

Надлежни обишли уништена пољопривредна газдинства у Футогу и Ченеју

Члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић, заједно са државним секретаром Министарства привреде, шумарства и водопривреде Владе Републике Србије, Бојаном Врањковићем, обишао је Месну заједницу „Ченеј“ и пољопривредна газдинства у насељима Ченеј и Футог, која су претрпела >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << материјалну штету током олујног невремена које је захватило територију Града Новог Сада 19. и 21. јула 2023. године. Фото: Град Нови Сад “Сведоци смо да је невреме које је захватило територију Града Новог Сада и шире подручје наше државе Републике Србије, изазвало велику материјалну штету и на пољопривредним усевима.
У овој фази најважније је да пољопривредници могу да пријаве штету својим месни заједницама, а након тога се захтеви прослеђују Градској управи за привреду Града Новог Сада, где се све сублимира на једном месту, ради спровођења даљих процедура у циљу доношења одговарајућих мера којим ће се помоћи пољопривредним газдинствима која су претрпела материјалну штету изазвану временским непогодама.
Закључно са јучерашњим даном поднето је око 70 пријава штете на пољопривредним усевима на територији Града Новог Сада, али очекујемо да ће у наредном периоду бити и више“, изјавио је Милорад Радојевић члан Градског већа за привреду Града Новог Сада.
“У нашој земљи ситуација са елементарним непогодама од почетка ове године је константно неповољна, у току месеца јануара имали смо први циклус поплава и невремна са градом, то се наставило и током наредних месеци, начињена је велика штета на пољопривредним усевима. Заједничком координацијом Града Новог Сада и Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Владе Републике Србије, покушаћемо да донесемо и спроведемо мере којима ћемо помоћи пољопривредницима да превазићу штету и губитке изазване овим непогодама“, закључио је Бојан Врањковић, државни секретар Министарства привреде, шумарства и водопривреде Владе Републике Србије.
Пољопривредна газдинства која су претрпела штету изазвану олујним невременом исту могу да пријаве у просторијама месних заједница, након чега ће се установити висина штете, и донети мере, којима ће се помоћи пољопривредницима у наредном периоду.
Ko je bio Čika Dajka? Nije bilo Novosađanina koji nije stao na njegovu vagu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Надлежни обишли уништена пољопривредна газдинства у Футогу и Ченеју се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.