Градоначелник Ђурић са министарком Гојковић обишао објекте на Петроварадинској тврђави

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Jul.2023, 16:18

Градоначелник Ђурић са министарком Гојковић обишао објекте на Петроварадинској тврђави

Градоначелник Града Новог Сада Милан Ђурић заједно са потпредседницом Владе Републике Србије и министарком културе Мајом Гојковић и сарадницима обишао је објекте на Петроварадинској тврђави који су оштећени током олујног невремена које је у два наврата 19. и 21. јула 2023. године >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << погодило Нови Сад. Фото: Град Нови Сад „Данас смо у обиласку Петроварадинске тврђаве, просторно културно-историјске целине  Града Новог Сада, како бисмо сагледали последице елементарне непогоде која је погодила Петроварадинску тврђаву – дугу касарну, аресенал и једноставну касарну. Највећу штету претрпео је кров на овим објектима на чијој санацији јавно комунална и приватна предузећа са радницима и механизацијом, вредно раде, а помоћ нам је стигла и од две кинеске компаније. Циљ нам је да се приоритетно санира кров како поновно невреме, не би проузроковало већа оштећења“, изјавио је Градоначелник Ђурић.
Фото: Град Нови Сад Градоначелник је додао да је од последица невремена преко 1.000 стабала у Граду оборено, да је пријављено 2.000 општећења на јавним и приватним објектима, школама, забавиштима, спортским и културним објектима, уз највећи губитак младог људског живота, као и да је приоритет била заштита суграђана од опасности, након тога успостављање нормализације саобраћаја, водоводне и електо мреже, али и то да је у данима за нама био са суграђанима у различим деловима Града који су претпели највећу штету.
Фото: Град Нови Сад Министарка Гојковић је истакла да је била у контакту са Градоначелником Ђурићем након олујног неврема, као и да је тренутно у току сагледавање настале штете која је причињена на објектима културе и споменицима у Граду Новом Саду, као и свеукупне штете.
Након процене штете, Влада Републике Србије и Министарство културе ће пружити подршку Граду Новом Саду, као и да ће бити учињени заједнички напори да се штета санира, додала је министарка која се захвалила радницима градских јавно комуналних предузећа и друштвено одговорним компанијама који се труде да санирају последице стравичног невремена, као и на томе што су показали друштвену одговорност када се дешавају овакви непредвиђени догађаји и ситуације.
 
Siniša Jokić: Dobili smo donaciju od 25.000 crepova, prema standardima koji su rađeni u Podgrađu saniraće se nastala šteta

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Градоначелник Ђурић са министарком Гојковић обишао објекте на Петроварадинској тврђави се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.