Поломљени црепови претили да униште експонате у Музеју града: Брзом интервенцијом новосадских ватрогасаца, опасност отклоњена

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Jul.2023, 11:07

Поломљени црепови претили да униште експонате у Музеју града: Брзом интервенцијом новосадских ватрогасаца, опасност отклоњена

Храбри ватрогасци из Добровољног ватрогасног друштва ЈГСП од јутрос, други дан заредом, интервенишу на Петроварадинској тврђави у Музеју града Новог Сада на чијем крову су остали делови пољомљеног црепа од олује и ветра који је протутњао пре пар дана и нанео велике материјалне >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << штете. Фото: НС уживо/Павле Пејић „Оштећење на крову овог историјског здања, где су поломљени црепови угрожавали драгоцене експонате као и безбедност посетилаца, претила је да угрози сво то културно наслеђе, међутим, захваљујући овим храбрим људима и њиховој стручности, опасност је отклоњена“, рекли су за НС Уживо из Ватрогасног савеза Града Новог Сада.
Овим подвигом показали су спремност и жељу за очувањем оног што припада културној баштини свих нас, а посебно грађана Новог Сада.
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by Vatrogasni savez grada Novog Sada (@vsgns.rs)


Novosađani, danas nigde bez kišobrana: Tokom celog dana oblačno, osetno hladnije, sa pljuskovima i grmljavinom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Поломљени црепови претили да униште експонате у Музеју града: Брзом интервенцијом новосадских ватрогасаца, опасност отклоњена се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.