Нови Сад – од града са три факултета до лидера у области образовања

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Jul.2023, 09:00

Нови Сад – од града са три факултета до лидера у области образовања

Развој студентског живота у Новом Саду представља невероватну причу о расту, разноврсности и изузетним академским достигнућима. Данас, овај град поносно броји преко 40.000 студената на 9 различитих факултета. Фото: Градске инфо Тај број се, у склопу Универзитета у Новом Саду, који >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << укључује и факултете у Зрењанину, Сомбору и Суботици, повећава на готово 50.000 студената, на чак 14 факултета.
Коренима свог студентског живота, Нови Сад је започео оснивањем Универзитета 28. јуна 1960. године, поставши тако други универзитетски град у Србији, одмах после Београда.
У то време, Нови Сад је имао три факултета: Пољопривредни факултет, Филозофски факултет и Технолошки факултет, док се Економски факултет у Суботици придружио годинама касније.
Фото: Градске инфо Од тада, Универзитет у Новом Саду доживео је невиђени процват, проширивши своје деловање на различите научне области и стварајући услове за напредак у свим сферама образовања.
Овај високообразовни гигант данас чини импресиван број од дванаест факултета унутар Новог Сада, док су четири факултета смештена у другим градовима у околини. Међу њима, два факултета – Филозофски и Пољопривредни, носе титулу најстаријих, будући да су основани још 1954. године.
Њихово оснивање представља почетак путовања ка изузетности у образовању које Нови Сад и даље следи.
Студенти овог града не само да имају приступ богатом академском знању, већ уживају и у разноврсном студентском животу.
Фото: Градске инфо Нови Сад је град културе, уметности и забаве, а у њему студенти могу пронаћи различите клубове, кафиће, ресторане и културне манифестације које чине живот на овим просторима посебним и динамичним.
Град такође нуди и предивне паркове и шеталишта, савршене за опуштање и дружење.
Универзитет у Новом Саду не само да промовише академску изврсност већ и негује креативност и предузетништво код својих студената. Отвореност према новим идејама, различитост и сарадња са бројним међународним партнерима омогућавају студентима да се развијају у глобалном окружењу. Фото: Градске инфо У свему овоме помогло је и отварање Научно-технолошког парка који има изузетну сарадњу са амбициозним, образованим и креативним младим људима.
Све у свему, Нови Сад је постао синоним за изузетан студентски живот и академску перспективу. Овај град је створио услове да студенти из целог света, управо овде, нађу инспирацију, стекну знање и постану лидери у различитим областима.
Његов универзитетски дух и живахна атмосфера чине га местом које се дивљењем гледа и које оставља снажан утисак на све који га посете.
Komisija popisala štetu, Studentski centar sanira domove o svom trošku, pokrajinska sredstva potrebnija onima koji su više oštećeni

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нови Сад – од града са три факултета до лидера у области образовања се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.