Комисија пописала штету, Студентски центар санира домове о свом трошку, покрајинска средства потребнија онима који су више оштећени

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Jul.2023, 12:17

Комисија пописала штету, Студентски центар санира домове о свом трошку, покрајинска средства потребнија онима који су више оштећени

Комисија за утврђивање штете од олујног невремена на студентским домовима у Новом Саду, Зрењанину и Сомбору, направила је попис свих оштећења. Током недеље биће извршена финансијска процена штете. Према налазима комисије, у дому „Слободан Бајић“ олуја је разбила неколико >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << прозора. Фото: Градске инфо Оштећен је део заштитног лима на крову и громобран, а у дворишту дома оборено је стабло дрвета. Оштећен је део крова студентском дому „Вељко Влаховић“ због чега прокишњава неколико соба у поткровљу, а делимично су покидане и окапнице не крову. Због оштећења рефлектора не ради спољна расвета, а једно стабло брезе које је оборио ветар пало је на објекат, и када стабло буде оклоњено знаће се да ли је причинило штету и у ком обиму.
Олуја је оштетила кров на западном и источном делу крова на студентском дому „Живојин Ћулум“. Оштћени су олуци на јужној страни објекта.
Поломљено је 20 кровних прозора и терасна врата. Оркан је оштетио и кров на дому „Сајмиште“, а на спољним зидовима је на више места покидана хидроизолација, покидан је громобран, а снажни олуни удари извалили су врата у приземљу. Мања оштећења претрпео је и дом „Цар Лазар“. Вихор је делимично оштетио кров, лим на фасади дела објекта, и поломио стакло на улазним вратима. Кров је оштећен и на дому „Никола Тесла“, где је олуја покидала кровну куполу услед чега је дошло до цурења воде на четвртом и делимично на трећем спрату. Такође је дошло до пуцања и подизања лимова на крову објекта. На Великој мензи оштећено је десетак стакала. Дом „23. октобар“ претрпео је мања оштећења на плафону. Испред дома „Фејеш Клара“ оборено је једно велико дрво, које приликом пада, по налазима Комсије, није нанело никакву штету објекту дома. На домовима у Сомбору у Зрењанину није било штете.
– Оштећења има много, на великом броју објеката, али кад се све сумира, штета није велика. Настојаћемо да у што краћем року проценимо финансијску вредност штете, како бисмо у што пре могли да почнемо са санацијом оштећења. Све радове ћемо финансирати сами, нећемо тражити помоћ од Покрајинске владе. Њихова помоћ је потребнија Бачкој Паланци, Руми, Сремској Митровици и Новом Саду, за санацију огромне штете коју им је нанело невреме. Треба бити солидаран и одговоран, средства треба да се преусмере тамо где су потребнија. Похвалио бих изузетан однос града Новог Сада и градских предузећа, који надљудским напорима санирају последице незапамћене орканске олује која је погодила град. А Студентски центар „Нови Сад“ ће ставити на располагање своје смештајне капацитете за смештај радника који су ван подручја Новог Сада, а ангажовани су на отклањању и санацији последица невремена – рекао је директор Студентског центра „Нови Сад“ Зоран Мартиновић.
Kol centar novosadskog Doma zdravlja ne radi zbog nevremena: Dve opcije za one kojima hitno treba lekar

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Комисија пописала штету, Студентски центар санира домове о свом трошку, покрајинска средства потребнија онима који су више оштећени се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.