Уђите први у тунел, у срце Фрушке горе (ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Jul.2023, 10:23

Уђите први у тунел, у срце Фрушке горе (ВИДЕО)

Пробијењем тунела кроз Фрушку гору, сан да путујемо брзо и безбедно од Новог Сада до Руме, учиниће да постане стварност. Са акцентом на очувању природе, бушење тунела се изводи хидрауличким бушилицама, пошто је употреба динамита у националном парку забрањена. Фото: Војводина >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << уживо Будите први који виде унутрашњост Фрушке горе уз снимке које је урадила екипа портала Војводина уживо:

Фрушкогорски коридор у дужини од скоро 50 км, поред тунела, обухватиће и мост на Дунаву између Каћа и Петроварадина, закључно са брзом саобраћајницом Рума – Шабац – Лозница, и тако допринети бољој повезаности Србије и региона.
Најзахтевнији подухват у склопу читавог пројекта Фрушкогорског коридора јесте пробијање тунела “Иришки венац” који ће са својих безмало 3,5 километра дужине бити најдужи тунел у Србији.
Фото: Војводина уживо Околна геологија није била баш благонаклона према инжењерима, који се труде да обезбеде земљиште иза потпорног зида, чији се састав и структура на малом растојању прилично разликују.
Фото: Војводина уживо Радови на двоцевном тунелу испод Фрушке горе, а самим тим и на Фрушкогорском коридору, започети су 1. маја 2021. године. Овај коридор вредан је 606 милиона евра.
Истовремено се буше обе тунелске цеви и то са обе стране Фрушке горе. Радове изводи кинеска компанија ЦРБЦ, чијим је радницима било потребно скоро годину и по дана да учврсте околне падине на северном порталу тунела.
Mirna nedelja pred nama! Danas bez nevremena u Novom Sadu uz visok indeks UV zračenja: RHMZ izdao upozorenje za sledeću nedelju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Уђите први у тунел, у срце Фрушке горе (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.