Фолксваген престигао Теслу по продаји електричних аутомобила

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Jul.2023, 14:06

Фолксваген престигао Теслу по продаји електричних аутомобила

Немачки произвођач аутомобила „Фолксваген надмашио је „Теслу” и поново заузео прво место по продаји електричних аутомобила у Немачкој. Фото: Unsplash/lennykuhne У првих седам месеци ове године у Немачкој је регистровано 41.475 нових ВW аутомобила, за 1.186 више него америчког конкурента, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << према подацима немачког Савезног бироа за моторни саобраћај.
На полугодишту „Тесла” је још увек био у предности, као и у целој прошлој години. На трећем месту по продаји електричних аутомобила нашао се „Мерцедес”, с продатих 20.613 возила.
Затим следи „Ауди” са 16.786, БМВ са 15.987 па „Хјундаи” с 15.411 продатих возила.
У првих овогодишњих седам месеци забележено је укупно 268.926 новорегистрованих аутомобила који су у потпуности електрични.
Ипак, то није ни близу продаји модела с моторима на унутрашње сагоревање којих је у истом раздобљу продато 1.64 милиона.
Beneficija ne važi ako policajac napusti službu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Фолксваген престигао Теслу по продаји електричних аутомобила се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.