РХМЗ издао упозорење за јаку грмљавинску активност: Ево шта данас очекује Нови Сад

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Jul.2023, 13:31

РХМЗ издао упозорење за јаку грмљавинску активност: Ево шта данас очекује Нови Сад

Након јучерашње олује и невремена које је захватило већи део наше земље Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) издао је упозорење за јаку грмљевинску активност. Фото: Градске инфо Упозорење је издато за суботу, 22. јул и како стоји на званичном сајту Републичког хидрометеоролошког >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << завода очекују се развоји који ће локално бити веома снажни и брзопокретни (премештаће се са запада-северозапада ка истоку) уз понегде крупан град, краткотрајно олујне ударе ветра и изоловано орканске ударе ветра.
За подручје Новог Сада, као и остатка Бачке, Баната и Срема упаљен је наранџасти метеоаларм, што значи да је време је опасно, а да су падавине и олуја таквог интезитета да могу проузроковати материјалну штету, као и то да могу бити опасне по живот, што се нажалост током претходног невремена и доказало.
Невреме се очекује нешто касније у току дана, око 20 часова.
На територији Новог Сада очекује киша, ветар и грмљавина. Предвиђен је и пад температуре – испод 25 степени.
Црвени метеоаларм упаљен је у следећим деловима Србије: Шумадија, Западна Србија и Поморавље.
U sećanje na stablo koprivića u centru – priča koja je trajala 130 godina

 
 
 
 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак РХМЗ издао упозорење за јаку грмљавинску активност: Ево шта данас очекује Нови Сад се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.