Новосађанин, Стефан Шебез, математички олимпијац

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Jul.2023, 15:02

Новосађанин, Стефан Шебез, математички олимпијац

На 64. Међународној математичкој олимпијади, која се одржала у Токију, српски гимназијалци вратили су се са три медаље- једном сребрном и три бронзане. У конкуренцији 623 такмичара из 116 земаља, Новосађанин Стефан Шебез донео је Србији бронзану медаљу. Фото: PrtSc/НС Уживо/ТВ Пинк Он >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је завршио први разред Математичке гимназије и истакао да је ово добар почетак за њега.
„Имаћу још шанси да освојим и сребро и злато. Леп је осећај вратити се са медаљом. Конкуренција је јака, практично се такмиче све државе света“, рекао је Шебез за телевизију Пинк и додао да је на такмичењу било шест задатака, који су распоређени у два дана.
„Имамо четири и по сата да решимо задатке, иако то звучи као много времена, али често нам треба сат или два да бисмо решили само један. Треба да будемо и довољни добри да решимо задатке, али и довољно брзи да за то време урадимо“, навео је Шебез.
Овај млади математички олимпијац истиче да му је план да упише програмирање у Србији по завршетку гимназије. Подсећамо, сребрну медаљу освојио је Матеја Вукелић, ученик Математичке гимназије у Београду, док су бронзане медаље освојили Александар Вишњић и Стефан Шебез, ученици Математичке гимназије у Београду, као и Андрија Живадиновић, ученик Гимназије “Светозар Марковић” у Нишу.
Похвалама су награђени Вукашин Пантелић и Гвозден Лапчевић, ученици Математичке гимназије у Београду.
Кина је најтрофејнија земља на овогодишњој олимпијади, са чак шест златних медаља.
Duž Bulevara Evrope nićiće novi deo grada

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Новосађанин, Стефан Шебез, математички олимпијац се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.