Дуж Булевара Европе нићи ће нови део града

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Jul.2023, 14:56

Дуж Булевара Европе нићи ће нови део града

Генерални урбанистички план Новог Сада до 2030. године између осталог предвиђа увођење такозваног еколошког становања, а међу првим локацијама тог типа наћи ће се потез на Мајевици где се тренутно уз Булевар Европе налази касарна Југовићево која би у догледно време требало да >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << буде исељена. Фото: Градске инфо „У нацрту плана уписано је еколошко становање па се на потезу уз Булевар Европе планира изградња блокова просечне величине око 5.000 м2 (уз 10 % толеранције), индекса заузетости 35 % и индекса изграђености 3.2. Спратност објеката предвиђена је до чак девет спратова односно По+П+9. Осим становања, у оквиру ове зоне планирају се пословни садржаји, као и површине јавних намена за образовање, здравство, културу а биће ту и зелене површине, тргови и слично – објаснио је својевремено за “Блиц” директор ЈП “Урбанизам” Душан Миладиновић.
Основна карактеристика планираног простора биће еко становање, односно енергетски одрживо и еколошко становање: енергетски ефикасан, еколошки функционалан и удобан за живот. Дуж Булевара Европе, према предлогу, требало би оставити простор за вртић, јавне службе и парковске површине. Урбанисти би требали предвидети и простор за зеленило и спортски парк дуж северозападне границе подручја.
Земљиште које је обухваћено планом има источну границу дуж Булевара Европе, док са са југа граничи касарном Мајевица. Са северне стране, простор ће се граничити са будућим археолошким парком. На западној граници планираног подручја налази се парк-шума. Према образложењу плана гереалне регулације, циљ је искористити повољности овог подручја и његов атрактивни положај.
Biciklistička staza Novi Sad – Begeč

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Дуж Булевара Европе нићи ће нови део града се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.