Пратећи програм изложбе Поклон-збирка Драгише Брашована

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Jul.2023, 11:14

Пратећи програм изложбе Поклон-збирка Драгише Брашована

На пројекцији документарног филма Драгиша Брашован: мајстор сценографије живота ‒ банатски опус публика ће бити у прилици да се упозна са градитељском делатношћу Драгише Брашована на територији Баната, адаптацијама и реконструкцијама постојећих објеката и изградњи >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << нових по његовим пројектима. Фото: галерија Матице српске Уз драгоцену архивску грађу, савремене снимке и анализе стручњака из различитих области, представљен је кратак период Брашовановог стваралаштва између напуштања Будимпеште након Првог светског рата и пресељења у Београд крајем 1920. године, у ком он живи и ради у Великом Бечкереку, као и период између два светска рата, када се у неколико наврата враћа у данашњи Зрењанин и околину ради нових послова.
Сазнајте нешто више о скулптурама на Соколском дому у Зрењанину, вили др Золтана Перишића на обали реке Бегеј које више нема и изворима за обликовање јединог сакралног објекта архитекте Драгише Брашована, цркву Ваведења Богородице у Орловату.
Филм је реализован 2019. године у извршној продукцији Удружења „Печат“ уз подршку Удружења „Баштинар“, док је носилац пројекта био Народни музеј Зрењанин.
Projekcija filma Apolo 13 u okviru manifestacije Leto na Trgu galerija

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пратећи програм изложбе Поклон-збирка Драгише Брашована се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.