Овонедељна дешавања у Новом Саду

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Jul.2023, 07:00

Овонедељна дешавања у Новом Саду

Трећа недеља јула је пуна добре забаве, радионица, базара…Обезбедите карте за омиљене догађаје на време  и уживајте. Фото: Градске инфо Ево шта нас очекује ове недеље у Новом Саду: „Novi Sad Ultra Challenger“, Плато испред СПЕНС-а 16. јула Фото: Промо Све је почело у Новом Саду 2019. године >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << када је у Србији по први пут икада одржан „FIBA 3×3“ турнир из серије „Challenger“ турнира. Нови Сад је, међутим, много пре тога препознат као светска баскет престоница, будући да су највећи таленти овог спорта већ увелико одскакали из својих квартова, градова и земље у интернационалне висине. Заједно са њима растао је и овај спорт, који сваке године шири своје трибине за нову публику жељну спектакла и адреналина. Турнир у Нови Сад доводи најбоље рангиране играче и тимове „FIBA 3×3“ листе из целог света. Укупно 16 екипа бори се за вредне награде и учешће на престижном „Masters“ турниру који се сваке године одржава у другој земљи.
Играоница за децу „Слатка историја чоколаде“ 16. јула у Музеју Војводине Фото: Pixabay/jackmac34 Због великог интересовања Одељење за педагошки рад и односе с јавношћу у недељу, 16. јула, у 11 сати, Дунавска 35, поновиће  играоницу  за децу „Слатка историја чоколаде“.
У оквиру играонице тема је најслађа ствар на свету, чоколада.
Открићете многе занимљивости о историји и  благотворном дејству чоколаде, а у креативном делу радионице ћете правити од глинамола чаробне посластице.
Придружите се радионици, сладите се и уживајте у слаткој посластици.
Играоницу воде Ивана Степанов и Милица Јосимовић, музејски педагози Пријаве су обавезне на мејл адресу: pedagoska.sluzba@muzejvоjvodine.org.rs
„Хуманитарни понедељак“ на Штранду за Филипа Марјановића, 17. јула У понедељак 17. јула акција „Хуманитарни понедељак“ биће намењена Филипу Марјановићу. Тог дана, улаз на плажу се неће наплаћивати, а карту ће заменити добровољни прилози посетилаца у складу са њиховим финансијским могућностима.
Кутије у које ће грађани моћи да приложе помоћ биће постављене уз капије Штранда од 8 до 19 часова.
Филип је рођен 2007. године, има дијагнозу первазивни поремећај – Аутизам. Уз велике напоре и одрицање родитеља током Филиповог одрастања он је сада ученик редовне средње школе. Због бриге о детету мајка није запослена, а средства за терапије како би Филип напредовао су константно потребни. Средства која ће се прикупљати биће намењена за неопходне терапије дефектолога, хипо терапије и психолога.
„Start Up“ Новосадски ноћни базар на Рибљој пијаци, 21. јула Манифестација је, пре свега, намењена онима који су нови у предузетничким водама и који су тек покренули свој посао малог произвођача, као и за досадашње  излагаче на Новосадском ноћном базару који су вољни да својим искуством помогну новима у послу и излажу своје производе и на оваквом догађају. „Start Up“ Новосадски ноћни базар посетиоцима нуди уживање у вечерњој куповини квалитетних домаћих производа уз прегршт добре забаве.
„Зелени биоскоп“ до 21. јула у Поклон збирци Рајка Мамузића Фото: PrtSc/slobodnazona.rs Зелени биоскоп приказује документарна и играна остварења у чијем су фокусу екологија и заштита животне средине, а овога пута изабрана су два изузетна филма.
Публика ће ексклузивно моћи да погледа домаћу премијеру филма Ел Еко, који је ове године освојио награду за најбољи дугометражни документарни филм на Берлиналу. Филм Ел Еко прича о љубави, породици, природи, одрастању и сазревању у удаљеном мексичком селу.
Очекује нас и пројекција филма Алкарас који је добитник Златног медведа за најбољи филм на Берлиналу 2022. године. Радња филма прати породицу узгајивача бресака у малом каталонском селу, којој прети сеча стабала како би се на њиховом месту поставили соларни панели.
Детаље и програм биоскопа можете пронаћи на сајту организатора.
Уживајте!
Ključna pravila ponašanja u prefinjenim restoranima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Овонедељна дешавања у Новом Саду се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.