„Хуманитарни понедељак“ на Штранду за Лава Теодоровића

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Jul.2023, 12:06

„Хуманитарни понедељак“ на Штранду за Лава Теодоровића

У понедељак 17. јула акција „Хуманитарни понедељак“ биће намењена Лаву Теодоровићу. Фото: ЈКП Градско зеленило/Уступљена фотографија Тог дана, улаз на плажу се неће наплаћивати, а карту ће заменити добровољни прилози посетилаца у складу са њиховим финансијским могућностима. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Кутије у које ће грађани моћи да приложе помоћ биће постављене уз капије Штранда од 8 до 19 часова.
Лав има 20 месеци и потврђена му је дијагноза спиналне мишићне атрофије тип 2, која се манифестује прогресивном атрофијом мишића и последичним губитком животних функција. Лаву је потребан лек Золгенсма који треба да прими до 24. месеца живота. Лек Золгенсма, као генетска терапија, јединствен у свету, такође  је и најскупљи лек на свету, а Лаву је неопходан. Такође, по први пут је омогућено да га прими у Универзитетској дечијој клиници Тиршова. С обзиром на мало времена које Лав има, родитељи су се обратили за помоћ како би удруженим снагама помогли Лаву да се избори за живот и први корак. Средства која ће се прикупљати у понедељак намењена су за куповину лека Золгенсма.
У акцији прикупљања средстава за лечење Жаклине Мича прикупљено је укупно 201.530,00 динара. ЈКП „Градско зеленило“ обавештава суграђане, који имају потребе за оваквом врстом помоћи, да своје захтеве могу донети на главну благајну Штранда.
„Novosadsko Big dečije leto“, program za petak, 14. jul

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак „Хуманитарни понедељак“ на Штранду за Лава Теодоровића се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.