Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Jul.2023, 08:30

Четврти мост архитектонски бисер на Дунаву (ВИДЕО)

Напредују радови на изградњи четвртог новосадског моста преко Дунава, који ће спојити град са Сремском Каменицом, односно Булевар Европе са будућим Фрушкогорским коридором.
Са ширењем града на сремску страну, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << главна улога новог моста биће да растерети постојеће мостове који су под све већим оптерећењем. Четврти новосадски мост, имаће четири коловозне траке, као и бициклистичке и пешачке стазе. На њему неће бити могућ теретни саобраћај.
Фото: Војводина уживо Дужина моста преко самог Дунава је 880 метара, док ће његова укупна дужина, са приступним саобраћајницама, премашити два километра. Екстрадос мост је хибридна структура бетонског сегментног моста са кутијастим профилима и моста са косим затегама.
Фото: Војводина уживо Нови мост ће кренути да се се диже изнад нивоа терена пре кружног тока на којем се овај булевар укршта са Булеваром патријарха Павла и Булеваром цара Лазара. Даље мост на стубовима наставља преко новог кружног тока са Хероја Пинкија и потом код Шодроша прелази Дунав и завршава се на обилазници у Сремској Каменици.
Фото: Војводина уживо Мост у бројкама:
Дужина моста 880 метар изнад Дунава, укупна дужина већа од два километра Ширина моста 29,4 метра Цена моста 175,5 милона евра Пројектована брзина на мосту 80 километара на час Рок завршетка пролеће 2025. године Пројктант и извођач радова је кинеска компанија ЦРБЦ, док је номинални инвеститор ЈП “Коридори Србије”.
Nastavak radova u ulici Jovana Subotića (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Четврти мост архитектонски бисер на Дунаву (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.