Данас у Новом Саду међународни фестивал вина Грашац

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Jul.2023, 08:45

Данас у Новом Саду међународни фестивал вина Грашац

У Новом Саду ће данас бити одржан међународни фестивал вина Грашац, на коме ће винској публици бити представљена вина од ове сорте грожђа из земаља региона и Србије, са акцентом на сремски виноградарски рејон и фрушкогорско виногорје, објавила је Туристичка организација Војводине. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Градске инфо Туристичка организација је суорганизатор манифестације, а организује је Удружење произвођача грожђа и вина са ознаком географског порекла „Срем-Фрушка гора“.
Фестивал у Новом Саду једини је те врсте у Србији и региону који је посвећен грашцу.
Грашац се данас гаји на простору средње и југоисточне Европе, односно у Дунавском басену, одакле је и потекао, а реч је о једној од најперспективнијих и најважнијих белих сорти винове лозе у Србији.
Porastao broj belih roda u Novom Sadu (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Данас у Новом Саду међународни фестивал вина Грашац се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.