Прошла јавна расправа о четвртом мосту, током радова пет конструкција за заштиту од буке (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Jul.2023, 13:34

Прошла јавна расправа о четвртом мосту, током радова пет конструкција за заштиту од буке (ФОТО)

Велика сала Скупштине Града Новог Сада данас је била резервисана за јавну расправу о утицају четвртог моста у Новом Саду, односно моста у продужетку Булевара Европе. Јавном расправом је председавало Министарство за заштиту животне средине, а окупила је велики број грађана >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и активиста. Фото: nsuzivo.rs Никола Ранисављев, из “МХМ- Пројект” компаније, истакао је да ће утицај на животну средину и буку током радова на мосту и обилазници бити привременог карактера.
„На основу прорачуна које смо урадили дефинисано је пет конструкција за заштиту од буке. Оне ће бити све распоређене на новосадској страни“- истакао је Ранисављев.
Фото: nsuzivo.rs Јавна расправа трајала је два сата, а велики број окупљених грађана изнео је своје предлоге и сугестије, као и подршку за наставак градње преко потребног моста за функционисање града. Многи су наводили да су гужве од Лимана до Сремске Каменице, преко Моста слободе, несносне током радних дана у највећем пику саобраћаја, као и викендом када дође до потпуног загушења саобраћаја.
„Долазим из Сремске Каменице и ми овај мост чекамо јако дуго. Он је у плану од 1934. године. Ако сте некад ишли до Каменице онда сте свесни како изгледа скренути са Лимана на мост, како изгледа враћати се преко Моста слободе када је колона до половине моста. Мост је потребан за нас као грађане, али додала бих да на утицај аерозагађења треба да се фокусирамо“- истакла је Маријана, мештанка Сремске Каменице на расправи.
Фото: nsuzivo.rs Лажни еколози и активисти и овог пута унели су тензију на расправу, ушавши са фотографијама Шодроша и завезаним црним марамама преко уста, покушавајући да ометају расправу упадањем у реч присутним грађанима. За разлику од претходних седница и јавних расправа, на овој расправи није било већих инцидената.
Prošetajte Bulevarom Mihajla Pupina i upoznajte se sa arhitekturom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Прошла јавна расправа о четвртом мосту, током радова пет конструкција за заштиту од буке (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.