Могућности остваривања сарадње универзитета у Новом Саду и Новом Мексику

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Jul.2023, 12:17

Могућности остваривања сарадње универзитета у Новом Саду и Новом Мексику

Ректор Универзитета у Новом Саду проф. др Дејан Мадић састао се са проф. др Дејаном Магочом са Државног универзитета Новог Мексика, САД, у Ректорату Универзитета 4. јула 2023. године. Фото: PrtSc/Универзитет у Новом Саду Током сусрета представљени су основни подаци о универзитету >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у Новом Саду и Државном универзитету Новог Мексика, а посебно су се истакле могућности сарадње са универзитетом у Новом Саду као партнером у Европској универзитетској алијанси ЕУГЛОХ, нарочито када је реч о темама здравствене заштите и здравствених политика, концепта Једног здравља и активног живљења, као и прилике за сарадњу у области пољопривреде, хиспанистике и развоја културолошких компетенција.
Професор др Дејан Магоч завршио је основне студије на Факултету спорта и физичког васпитања Универзитета у Новом Саду, да би потом мастер студије у области кинезиологије и докторске студије у интердисциплинарној области здравствених наука завршио на Универзитету у Тексасу.
Након вишегодишњег рада на на Универзитету Источног Илиноиса и Стентон универзитету своју наставну и истраживачку каријеру наставио је на Државном универзитету Новог Мексика, где ради од 2021. године.
Poziv za finansijsku podršku za studijske boravke u Italiji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Могућности остваривања сарадње универзитета у Новом Саду и Новом Мексику се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.