Потрошња воде порасла у односу на прошлу годину

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Jul.2023, 08:46

Потрошња воде порасла у односу на прошлу годину

У првих шест месеци ове године, потрошња воде је за 0,3 одсто порасла у односу на прошлу годину. Погон за прераду воде ради пуним капацитетом и производи 1.350 литара воде по секунди, без икаквих техничких сметњи. Фото: Александра Кором/РТВ/нсузиво.рс/илустрација Уколико се вода >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << наменски троши, сви корисници имају уредно водоснабдевање Како наводе из ЈКП “Водовод и канализација” како Нови Сад расте, повећава се и потреба за новим прикључцима. Током лета, када наступе сушни периоди потрошња воде се аутоматски повећа. Након тропских дана, када падне киша, опадне и температура ваздуха. То доприноси смањењу потрошње. Током летње сезоне ЈКП “Водовод и канализација”, када примети повећану потрошњу воде на подручјима апелује на кориснике да штеде воду јер су капацитети ограничени.
Повећана потрошња воде подразумева сваки вид нерационалног коришћења пијаће воде „Прерађена вода у Фабрици воде, која долази до крајњих корисника, требало би искључиво да се користи за пиће, санитарне потребе и кување. Активности као што су наводњавање пољопривредних површина, заливање зелених површина, пуњење индивидуалних резервоара, бунара и базена, поливање и хлађење плочника, тераса и дворишта, прање возила, злоупотреба хидраната и слично, представљају ненаменску, неодговорну и нерационалну потрошњу воде за пиће“, рекли су из предузећа.
Raspored smena na bazenima Sajmište za četvrtak. 6. jul

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Потрошња воде порасла у односу на прошлу годину се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.