Новосадски основци отпутовали на летовање у одмаралиште Црвеног крста у Црној Гори (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Jul.2023, 21:04

Новосадски основци отпутовали на летовање у одмаралиште Црвеног крста у Црној Гори (ФОТО)

Још од 2006. године град Нови Сад, заједно са Црвеним крстом Новог Сада и градском управом за социјалну и дечију заштиту шаље школарце на летовање у одмаралиште републичког Црвеног крста у Црну Гору. Фото: Градске инфо Данас је 75 основаца из новосадских школа у пратњи петоро наставника >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << отишло на одмор у Баошиће, где ће им се придружити вршњаци са Косова и Метохије и из Републике Српске.
Децу је на пут испратио и градоначелник Новог Сада Милан Ђурић, који је истакао да је овај програм од изузетне важности.
„Мислим да је лепо што град спроводи овај програм. Настављамо традицију из 2006. године, 2.700.000 динара издвојили смо из буџета за овај програм, и наставићемо да организујемо путовања за децу Новог Сада“, рекао је Ђурић.
Волонтери Црвеног крста организоваће едукативне као и спортске птограме за малишане током боравка у Црној Гори, а секретар Црвеног крста Новог Сада Драган Лазић истакао је да је ова пракса изузетно важна за раст и развој основаца.
„Наша заједничка пракса доказала је да је овакав вид боравка деце на мору веома важан за њихово одрастање, здравље и психолошки и социолошки развој. Овај вид летовања даје школарцима мотивацију и за учење, али и подстиче хумањие односе према окружењу“, изјавио је Лазић
Nastavlja se ulaganje u zdravstveni sistem – Dom zdravlja “Novi Sad” prvi u Srbiji poseduje stomatološku stolicu za osobe sa invaliditetom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Новосадски основци отпутовали на летовање у одмаралиште Црвеног крста у Црној Гори (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.