Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Jul.2023, 17:38

Летње торбе Милке Жепине из Каћа су савршен избор за Новосађанке

Милка Жепина, у заносу носталгије за једном торбом из младости, решила је да себе обрадује сличном. Драг цегер, који ће је подсећати на неко давно лето, тражила је свуда у Новом Саду, али безуспешно. Ствар је узела у своје руке и направила чак три. Воћкице и цвеће на торби шетале >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << су се Рибљом пијацом, а новосадске даме остајале су без текста. Тако је Милкина носталгија за једном торбом постала хоби од којег ништа не може да је одвоји. Фото: nsuzivo.rs/Pavle Pejić – Нисам размишљала да ће се људи окретати за цегерима. У Италији и Београду се иста ствар десила. Ја то толико волим да некада изгубим појам о времену док их украшавам- рекла је за НС уживо Милка и додала да јој у свему много помажу ћерка Ивана и унука Ленка, а сам назив торби “Handmade by Lenka” говори о породичној повезаности и љубави.
Фото: nsuzivo.rs/Pavle Pejić Да се види да то ради с уживањем, показује чињеница да су урађени с посебном пажњом, љубављу, педантношћу, а сваки од њих прича причу о особи која их носи. Користи различите материјале- од разнобојног перја, тила, хекланих детаља до циркона, а истиче да њене цегере носе и новосадске даме, попут Оливере Балашевић.
– Не тражим инспирацију, мени све само дође док радим. Свака је уникат. Цегери су ручно плетени, један господин их ручно прави. Треба их добро пазити, да би вам што дуже трајали. Веома ми помаже моја ћерка, која је модерна, млада жена. Она ми сугерише и помаже у одабиру материјала.
Фото: nsuzivo.rs/Pavle Pejić Посебна торба у породичној кући у Каћу, која стоји као украс, јесте урађена с посебном емоцијом и израђена је од розе хаљине за балет коју је носила њена унука пре неколико година.
– Она свира клавир, а балетска хаљина је сада мој најлепши украс на камину- прича Милка са сјајем у очима.
Фото: nsuzivo.rs/Pavle Pejić Да торбе причају причу говори и једна- дрво са јабукама, ручно направљене овчице, ливада, цвеће и небо, завршила је код једне маме која је са својом породицом, коју чини петоро деце и супруг, живот у граду заменила са животом на селу.
-Пет срца, плаве и розе боје, такође на торби, представљају њену децу. Када је торба стигла до ње успела је да је расплаче, сви ти детаљи су је пријатно и неочекивано изненадили.
 
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by Handmade by Lenka (@handmade.bags.by.lenka)


Када следећи пут на улици будете видели трешње на цегеру, перје које се вијори на поветарцу или војвођанске мотиве на торби, сетите се да је њихов творац Милка Жепина, али и њена унука Ленка.
Nastavlja se ulaganje u zdravstveni sistem – Dom zdravlja “Novi Sad” prvi u Srbiji poseduje stomatološku stolicu za osobe sa invaliditetom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Летње торбе Милке Жепине из Каћа су савршен избор за Новосађанке се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.