Нови Сад: Пети мост израња из Дунава, обале Бачке и Срема све ближе (ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Jul.2023, 16:52

Нови Сад: Пети мост израња из Дунава, обале Бачке и Срема све ближе (ВИДЕО)

У току су интензивни радови на петом новосадском мосту, који ће спојити Срем и Бачку.
Овај мост је други по величини објекат, на траси Фрушкогорског коридора, након тунела Иришки венац. Фрушкогорски коридор је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << брза саобраћајница са укупно четири коловозне траке (по две у једном смеру) који ће спојити Нови Сад и Руму. Траса се даље наставља ка Шабцу и Лозници, а преко ове саобраћајнице, Нови Сад ће бити спојен и са аутопутем Е-70 Београд-Загреб. Укупна дужина Фрушкогорског коридора ја 47,7 километара.
Фото: Војводина уживо Пети мост на Дунаву, биће дугачак 1766 метра и повезаће Петроварадин са аутопутем Е-75. Овај мост имаће и транзитну улогу за теретни саобраћај, тако да камиони који су у транзиту, више неће пролазити кроз Петроварадин и Нови Сад.
Главни извођач радова је кинеска компанија  “China Road and Bridge Corporation” (CRBC) . Мост као и цео пројекат Фрушкогорског коридора, финансира се из кредита кинеске банке за развој. Рок за завршетак моста је крај 2024. године.
Мост као и цео пројекат Фрушкогорског коридора, финансира се из кредита кинеске банке за развој. Рок за завршетак моста је крај 2024. године.
Za pošumljavanje Vojvodine i zaštitu od požara izdvojeno 90 miliona dinara iz budžeta Pokrajinske vlade (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нови Сад: Пети мост израња из Дунава, обале Бачке и Срема све ближе (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.