Наставља се улагање у здравствени систем – Дом здравља “Нови Сад” први у Србији поседује стоматолошку столицу за особе са инвалидитетом

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Jul.2023, 14:48

Наставља се улагање у здравствени систем – Дом здравља “Нови Сад” први у Србији поседује стоматолошку столицу за особе са инвалидитетом

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић обишао је реконструисани објекат Дома здравља “Нови Сад”, реконструисан у октобру 2021. године, Настављено је са улагањем, те је тако Нови Сад први у Србији набавио стоматолошку столицу за особе са инвалидитетом. Фото: nsuzivo.rs/Павле Пејић Градоначелник >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је подсетио да је реконструкција овог дома здравља коштала милион и двеста хиљада динара, а само опремање око 100 милиона динара. „Обишли смо одељење за стоматологију. Видели смо нешто ново у Новом Саду, а како кажу доктори прво у Србији – стоматолошка столица за особе са инвалидитетом. Град је за њену набавку уложио 4,3 милиона динара. Мислим да је веома значајна за особе са инвалидитетом, како би се осећали првенствено равноправније у друштву. Према проценама 2.000 пацијената годишње, моћи ће да обаве прегледе на овој столици, ддносно десет пацијената дневно“- рекао је Ђурић, и додао:
Фото: nsuzivo.rs/Павле Пејић „Обишли смо и салу за протетику, попричали са запосленима који су одушевљени условима које имају. Настављамо да улажемо у здравствени систем, морамо да га развијамо. Због повећаног броја становника, нешто што нас очекује у наредном периоду јесте да пронађемо парцелу у Ветернику, па да урадимо пројекат дома здравља. Ветерник је насеље које се брзо шири.“
Фото: nsuzivo.rs/Павле Пејић Веселин Бојат, директор Дома здравља “Нови Сад”, нагласио је да је Град Нови Сад увек спреман да помогне у остваривању визије ове установе. „Комплетно је опремљена стоматолошка ординација за особе са инвалидитетом. Инвестицијом Града која је само у овој ординацији више од пет милиона динара, комплетном новом зубном техником која се ту налази, ми смо у могућности да свима пружамо најквалитетнију услугу. У овој години, за шест месеци служба опште медицине пружила је преко 500.000 услуга грађанима. У служби гинекологије, такође смо били први за набавку столова за особе са инвалидитетом“ – рекао је директор.

Испред Удружења “ИЗ КРУГА ВОЈВОДИНА” обратила се Јелена Костић, која је искористила ову прилику да се захвали градоначелнику Новог Сада и Дому здравља “Нови Сад” на препознавању потреба особа са инвалидитетом.
„Омогућили су нам да несметано обављамо здравствене прегледе. Зубарска столица коју су набавили је јединствена у региону. Дому здравља бих се захвалила, што су набавили сто за гинеколошке прегледе“- рекла је Јелена Костић.
Фото: nsuzivo.rs/Павле Пејић Подсећамо, приликом реконструкције овог дома здравља постављена је нова столарија, а за завршни слој фасаде примењене су Сwисспеарл плоче у два тона које су задржале основну идеју архитекте Одавића која су објекту дале савремену ноту. На фасаду је постављена и декоративна расвета. Урађене су и нове клупе у Дому здравља од храстовог дрвета. У реконструкцију је уложено милијарду динара.
Наставља се реконструкција Алмашког краја, у плану је обнова још пет улица

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Наставља се улагање у здравствени систем – Дом здравља “Нови Сад” први у Србији поседује стоматолошку столицу за особе са инвалидитетом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.