Позив за финансијску подршку за студијске боравке у Италији

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Jul.2023, 09:16

Позив за финансијску подршку за студијске боравке у Италији

Министарство спољних послова и међународне сарадње Италије додељује доприносе намењене као помоћ у реализацији студијских боравака у Италији или иностранству од стране истраживача, професора, експерата као и угледних културних радника, који могу бити и Италијани и странци. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Pixabay/juliacasado1 Главни циљ ове врсте финансијске помоћи јесте да се потпомогне развој стратешких партнерстава, културних и научних пројеката у сарадњи италијанских и страних институција који би имали средњорочни и дугорочни утицај.
Страни истраживачи, професори, експерти, угледни културни радници који су позвани да проведу известан период при универзитетским или институцијама из области културе у Италији, у сврху усавршавања или неког истраживања, могу да затраже од италијанског Министарства спољних послова и међународне сарадње финансијски допринос за делимично покривање трошкова боравка у виду паушалне надокнаде (максимални износ који се може исплатити је 906 евра који покрива трошкове за 8 дана студијског боравка у Италији).
У обзир ће бити узети само они захтеви који поседују званичан позив од стране универзитетске или културне институције, по могућству у оквиру важећег Уговора и протокола о билатералној сарадњи између две земље.
Молбе са пратећом неопходном документацијом достављају се Италијанском институту за културу у Београду најкасније до 15. октобра 2023. на адресу електронске поште: studenti.iicbelgrado@esteri.it а оригиналну документацију потребно је доставити поштом на адресу: Италиијански институт за културу у Београду, Кнеза Милоша 56, 11000 Београд.
Корисници овог доприноса у обавези су да у року од 30 дана од завршетка студијског боравка доставе извештај о својим активностима Италијанском институту за културу у Београду.
Контакт адреса за подршку: studenti.iicbelgrado@esteri.it
Детаљније информације можете пронаћи овде.
Univerzitet u Novom Sadu bogatiji za 60 doktora nauka

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Позив за финансијску подршку за студијске боравке у Италији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.