Овонедељна дешавања у Новом Саду

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Jul.2023, 17:30

Овонедељна дешавања у Новом Саду

Закорачили смо у мецес јул и на улицама града се осети летња и фестивалска атмосфера. Бројна дешавања нас очекују током овог месеца, а ово су дешавања која не смете пропустити ове недеље. Фото: Градске инфо Новосадски Биг Бeнд и Велика филмска авантура, 3. јул у дворишту ОТП банке Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << PrtSc/muzickaomladina.org У години када прославља 20 година свог успешног уметничког рада Новосадски биг бенд нас на Новосадском музичком лету води у велику филмску авантуру!
Вокални солисти: Невена Рељин и Маттиа Занатта
Диригент: Федор Вртачник
„Exit“ фестивал на Петроварадинској тврђави од 6. до 10. јула Фото: Градске инфо „Exit“ је вишеструко награђивани интернационални летњи музички фестивал. Одржава се сваке године у Новом Саду у Србији, на Петроварадинској тврђави, коју многи сматрају за једну од најбољих фестивалских локација на свету, и на њему наступа преко 1000 извођача на више од 40 бина и фестивалских зона.
Програм фестивала можете пронаћи на сајту организатора.
Новосадски ноћни базар на Рибљој пијаци, 7. јула Фото: Градске инфо Новосадски ноћни базар окупља мале произвођаче, уметнике и креативце и нуди посетиоцима прилику да се у вечерњим часовима опусте и угоде себи, купујући неки ручно рађен производ и уживајући у гастрономским специјалитетима.
Све измене и информације у вези програма можете пронаћи на сајту организатора.
Берза винила, компакт дискова, касета, стрипова и књига у суботу, 8. јула у СКЦНС Фабрика Фото: PrtSc/Facebook.com Берза винила, компакт дискова, касета, стрипова и књига одржаће се у суботу, 8. јула, од 10 до 15 часова.
Број излагача на берзи је ограничен, а учешће се наплаћује 500 динара по штанду.
Они који желе да излажу треба да се пријаве на мејл jovangvero@yahoo.com.
Улаз за посетиоце је бесплатан.
Фенсерај укуса на Детелинарској пијаци, 8. јула Фото: PrtSc/Instagram/fenserajukusa Организатори фестивала „Фенсерај укуса“ вас позивају да им се и у овој години придружите на манифестацији посвећеној најлепшим и најзанимљивијим укусима из Србије где вас очекују још лепши укуси и рукотворине и сјајна атмосфера.
Фенсерај укуса можете посетити од 18:00 до 23:00 часа.
Све измене и информације у вези програма можете пронаћи на Фејсбук страници организатора.
Дани Николе Тесле у Новом Саду од 8. до 30. јула у Градској библиотеци у Новом Саду и Покрајински Завод за заштиту природе Фото: Pixabay/Branimir Lambaša Од 2014. године Удружење војвођанских учитеља обележава Дане Николе Тесле њему у част. Организују се ликовно-литерарни школски конкурси за ученике из Србије и дијаспоре, радионице, изложбе и предавања за грађанство у сарадњи са Градском библиотеком у Новом Саду. Изложба радова постављена је у Покрајинском Заводу за заштиту природе.
Програм фестивала можете пронаћи на сајту организатора.
Гитаријада Војводине, 9. јула у Кисачу Фото: Unsplash/Do Hoang Anh Гитаријада Војводине – Kисач је манифестација осмишљена са циљем да након 40 година оживи прву званичну гитаријаду у Војводини која је одржана 1974. и 1975. године. Циљ одржавања ове манифестације је стварање једног новог културног садржаја на територији Града Новог Сада, у Kисачу, која ће допринети развоју мултикултуралности и толеранције, промовисати рок музику  и афирмисати младе рок бендове да прикажу свој рад широј публици. Фестивал је једним делом такмичарског, а другим делом ревијалног карактера са пропратним садржајима.
Програм можете пронаћи на сајту организатора.
„Маркет недељом“ 9. јула у СКЦНС Фабрика Фото: PrtSc/Facebook.com У јулу месецу Новосађани могу посетити „Маркет недељом“ на старом месту са драгим и веселим креативкама и креативцима. Маркет ће се одржати у недељу, 9. јула од 16:00 часова у СКЦНС Фабрика.
И овог пута природна козметика, грнчарија, гардероба, накит, кутак за децу.
Улаз за посетиоце је слободан.
На маркету су добродошли и кућни љубимци.
Базар антиквитета у недељу, 9. јула у СКЦНС Фабрици Фото: Facebook.com/skcns Базар антиквитета одржава се у недељу, 9. јула од 10 до 16 часова, у СКЦНС Фабрици.
Посетиоци ће бити у прилици да се упознају с понудом слика, сатова, старих предмета, монографија, књига, као и осталих предмета и објеката који су заокупили пажњу колекционара и љубитеља антиквитета.
За излагаче се учешће наплаћује 500 динара по штанду.
Они који желе да излажу треба да се пријаве на мејл jovangvero@yahoo.com.
Уживајте!
Raj za ljubitelje konja, prirode, Dunava, lova i ribolova star više od veka – evo i gde se nalazi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Овонедељна дешавања у Новом Саду се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.