Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Jul.2023, 09:06

Дешавања у Новом Саду у јулу месецу

Месец јул сви Новосађани жељно oчекују. Надамо се да ће у јулу бити мање кишних дана и да ћемо моћи да се одлично проведемо на свим манифестацијама у граду, којих овог јула има баш много. Иако је јул већини асоцијација за „Еxit“ фестивал, немојмо занемарити да поред „Exit“ фестивала >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у Новом Саду ће бити још много фантастичних наступа, концерата, фестивала, радионица за децу и одрасле… и генерално много добре забаве за све генерације и све укусе. Фото: Градске инфо Ево шта вас очекује овог јула у Новом Саду:
Фестивали
Блоксток фестивал у Железничком парку, 1. јула Фото: PrtSc/Facebook.com Блоксток је фестивал рок музике који се од 1998. године одржава у Железничком парку у Новом Саду. Промоција младих ауторских бендова, бесплатан улаз и јединствен амбијент парка издвајају овај фестивал од осталих сличних манифестација. Током дводеценијског “стажа” Блоксток је имао прилику да угости неке од највећих имена домаће и регионалне панк и рок сцене, међу којима се издвајају Партибрејкерси, „Yu“ Група, Ритам Нереда, „Atheist Rap“, Бркови, Прљави инспектор Блажа и Кљунови, Мортал Комбат, као и многи други.
Фестивал „Добро дошли на Насеље“ 1. и 2. јула на Новом насељу Фото: Уступљена фотографија Ово је Фестивал којим се организација “Ново културно насеље” представила публици, и започела своје активности. Фестивал “Добро дошли на Насеље” окупља неафирмисане уметнике од 7 до 77 година који се публици представљају путем представа, концерата, радионица, изложби, филмова, инсталација, перформанса.
Улаз на фестивалски програм је бесплатан.
Детаље програма можете пронаћи на Фејсбук страници организатора.
„Exit“ фестивал на Петроварадинској тврђави од 6. до 10. јула Фото: Градске инфо „Exit“ је вишеструко награђивани интернационални летњи музички фестивал. Одржава се сваке године у Новом Саду у Србији, на Петроварадинској тврђави, коју многи сматрају за једну од најбољих фестивалских локација на свету, и на њему наступа преко 1000 извођача на више од 40 бина и фестивалских зона.
Програм фестивала можете пронаћи на сајту организатора.
Гитаријада Војводине, 9. јула у Кисачу Фото: Unsplash/Do Hoang Anh Гитаријада Војводине – Kисач је манифестација осмишљена са циљем да након 40 година оживи прву званичну гитаријаду у Војводини која је одржана 1974. и 1975. године. Циљ одржавања ове манифестације је стварање једног новог културног садржаја на територији Града Новог Сада, у Kисачу, која ће допринети развоју мултикултуралности и толеранције, промовисати рок музику  и афирмисати младе рок бендове да прикажу свој рад широј публици. Фестивал је једним делом такмичарског, а другим делом ревијалног карактера са пропратним садржајима.
Програм можете пронаћи на сајту организатора.
Дани Николе Тесле у Новом Саду од 8. до 30. јула у Градској библиотеци у Новом Саду и Покрајински Завод за заштиту природе Фото: Pixabay/Branimir Lambaša Од 2014. године Удружење војвођанских учитеља обележава Дане Николе Тесле њему у част. Организују се ликовно-литерарни школски конкурси за ученике из Србије и дијаспоре, радионице, изложбе и предавања за грађанство у сарадњи са Градском библиотеком у Новом Саду. Изложба радова постављена је у Покрајинском Заводу за заштиту природе.
Програм фестивала можете пронаћи на сајту организатора.
Базари
Новосадски ноћни базар на Рибљој пијаци, 7. јула Фото: Градске инфо Новосадски ноћни базар окупља мале произвођаче, уметнике и креативце и нуди посетиоцима прилику да се у вечерњим часовима опусте и угоде себи, купујући неки ручно рађен производ и уживајући у гастрономским специјалитетима.
Све измене и информације у вези програма можете пронаћи на сајту организатора.
Берза винила, компакт дискова, касета, стрипова и књига у суботу, 8. јула у СКЦНС Фабрика Фото: PrtSc/Facebook.com Берза винила, компакт дискова, касета, стрипова и књига одржаће се у суботу, 8. јула, од 10 до 15 часова.
Број излагача на берзи је ограничен, а учешће се наплаћује 500 динара по штанду.
Они који желе да излажу треба да се пријаве на мејл jovangvero@yahoo.com.
Улаз за посетиоце је бесплатан.
Фенсерај укуса на Детелинарској пијаци, 8. јула Фото: PrtSc/Instagram/fenserajukusa Организатори фестивала „Фенсерај укуса“ вас позивају да им се и у овој години придружите на манифестацији посвећеној најлепшим и најзанимљивијим укусима из Србије где вас очекују још лепши укуси и рукотворине и сјајна атмосфера.
Фенсерај укуса можете посетити од 18:00 до 23:00 часа.
Све измене и информације у вези програма можете пронаћи на Фејсбук страници организатора.
„Маркет недељом“ 9. јула у СКЦНС Фабрика Фото: PrtSc/Facebook.com У јулу месецу Новосађани могу посетити „Маркет недељом“ на старом месту са драгим и веселим креативкама и креативцима. Маркет ће се одржати у недељу, 9. јула од 16:00 часова у СКЦНС Фабрика.
И овог пута природна козметика, грнчарија, гардероба, накит, кутак за децу.
Улаз за посетиоце је слободан.
На маркету су добродошли и кућни љубимци.
Базар антиквитета у недељу, 9. јула у СКЦНС Фабрици Фото: PrtSc/Facebook.com Базар антиквитета одржава се у недељу, 9. јула од 10 до 16 часова, у СКЦНС Фабрици.
Посетиоци ће бити у прилици да се упознају с понудом слика, сатова, старих предмета, монографија, књига, као и осталих предмета и објеката који су заокупили пажњу колекционара и љубитеља антиквитета.
За излагаче се учешће наплаћује 500 динара по штанду.
Они који желе да излажу треба да се пријаве на мејл jovangvero@yahoo.com.
„Start Up“ Новосадски ноћни базар на Рибљој пијаци, 21. јула Манифестација је, пре свега, намењена онима који су нови у предузетничким водама и који су тек покренули свој посао малог произвођача, као и за досадашње  излагаче на Новосадском ноћном базару који су вољни да својим искуством помогну новима у послу и излажу своје производе и на оваквом догађају. „Start Up“ Новосадски ноћни базар посетиоцима нуди уживање у вечерњој куповини квалитетних домаћих производа уз прегршт добре забаве.
Журке/Концерти
Журка „2000Late“ 1. јула на Новосадском сајму Фото: PrtSc/new.gigstix.com Журка 2000Late поново ће се одржати у Новом Саду и то на Новосадском сајму, 1. јула са почетком у 18:00 часова.
Овом приликом ћете имати прилику да ђускате уз најбоље хитове из периода двехиљадитих, све оно што смо слушали на MTV-u и City Records-u!
Улазнице су у продаји и можете их купити на свим продајним местима Gigstixa, као и онлајн.
„Видовдански сабор – српске патриотске песме“, 1. јула у амфитеатру Спенс-а Фото: Уступљена фотографија/Промо 1. јула у амфитеатру Спенс-а са почетком у 11 часова, биће одржана манифестација „Видовдански сабор – српске патриотске песме“.
У организацији Савеза књижевника у отаџбини и расејању, а уз подршку Града Новог Сада, већ три године заредом одржава се ова манифестација са циљем обележавања Видовдана, односно онога што он представља за српски народ.
Током Видовданског сабора чланови СКОР-а ће се представити својом поезијом којом ће пренети поруке слободарства, херојства и отпора српског народа, као и љубави према домовини и очувању националног духа.
У томе ће им помоћи и бројни гости:
Драган Вујовић, народни гуслар
Певачка група „Божури“
Завичајна група „Звуци са камена“
Душица Гаутама, вокални солита
Јовген Нађ, гитара
Концерт традиционалних духовних и модерних грчких песама, 2. јула у Синагоги Мешовити хор и  вокални ансамбл општине Каламарија ће, под вођством господина Јоаниса Кукаса у недељу, 2. јула са почетком у 20.00 часова, одржати концерт традиционалних духовних и модерних грчких песама у Синагоги. Сврха овог догађаја је јачање културних односа два града и сарадња на пољу  стварања заједничких културних акција.
Новосадски Биг Бeнд и Велика филмска авантура, 3. јул у дворишту ОТП банке Фото: PrtSc/muzickaomladina.org У години када прославља 20 година свог успешног уметничког рада Новосадски биг бенд нас на Новосадском музичком лету води у велику филмску авантуру!
Вокални солисти: Невена Рељин и Маттиа Занатта
Диригент: Федор Вртачник
Уз одабране инструменталне солисте из оркестра и гостујуће вокалне, Новосадски биг бенд представиће нам еволуцију филмске музике, од немог филма до великих блокбастера. Подсетићемо се и уживаћемо у познатим мелодијама из незаборавних филмова као што су Кум, Живот је леп, Џејмс Бонд, Ратови звезда, Немогућа мисија и многи други.
Један од препознатљивих и најзначајнијих ансамбала у нашем граду, састављен од најбољих џез музичара домаће сцене, доследан је у извођењу креативних програма, увек с изванредном интерпретацијиом и сјајном атмосфером које пружа публици на својим концертима.
Ништа мање не очекујемо ни овај пут. Улазнице за концерт су у продаји на билетарници „Gigstix-a“ (Краља Александра 12 – Тржни центар „Париски магазин“) као и онлајн.
Концерт Звонка Богдана на крову Променаде, 15. јула Концерт Звонка Богдана на крову новосадске Променаде права је посластица за љубитеље
добре, старе и непролазне песме. Овај ђентлмен и достојанствени уметник освојио је срца љубитеља добре песме свих генерација. Његове песме, носе мирис равнице, прошлих времена и дана, а говоре о љубавима које не пролазе, коњима који слободно јуре, Дунаву и боемском животу у биртијама Баната, Бачке и Срема.
Квалитет Богданових ауторских песама најбоље показује чињеница да их данас многи
доживљавају као изворне народне песме – „Еј салаши на северу Бачке“, „Говори се да ме
вараш“, „Већ одавно спремам свог мркова“, „Не могу се тачно сетит лета“, „Прошле су
многе љубави“, „Живот тече у лаганом ритму“… и наравно „Не вреди плакати“.
Звонко ће на концерту на променади певати и класике тамбурашке музике као што су „У том Сомбору“, Када падне први снег“, „На те мислим“, „Осам тамбураша с’ Петроварадина“, „Сеоска сам лола“, као и најновије хитове „Ко те има тај те нема“ и „А ти се нећеш вратити“.
Карте можете купити на свим продајним местима „Gigstix-a“ као и онлајн.
Журка на катамарану, 15. јула старт на Салашу Татић Фото: Промо Уколико сте за сјајну журку на отвореном док пловите реком, „AFTERFIVE“ након прве успешне журке организује другу журку на катамарану.
Журка стартује 15. јула у 15:00 часова поподне и трајаће до 21:00 час увече, а организатори најављују да ће се можда и продужити.
Број људи је ограничен, а уколико желите да обезбедите своју карту на време за више информација контактирајте @afterfiveofc путем Инстаграма.
Спортски догађаји
Ђир кроз Нови Сад, 1. јула у Лиманском парку Фото: PrtSc/Facebook Ђир кроз Нови Сад стартује 1. јула у 11 часова у Лиманском парку. Пре саме вожње, партнери из Еко курира и Новосадске бициклистичке иницијативе одржаће теоријску обуку о правилима у саобраћају и саобраћајним знацима за бициклисте. Посетиоци ће такође добити савете о коришћењу заштитне бициклистичке опреме, као и о правилном одржавању бицикла. Након тога креће вожња бициклистичким стазама Новог Сада.
Програм можете пронаћи на сајту организатора.
Јулска обука непливача почиње 3. јула на базенима Спенса Фото: Pixabay/ Pexels Јавно предузеће ,,Спортски и пословни центар Војводина“ обавештава заинтересоване да почиње упис за јулски циклус програма на базену СПЕНС-а.
Упис је у холу базена, од 3. јула, пола сата пре почетка курса.
Обуке непливача – основни курс ( узраст полазника је од 5 до 12 година) Цена: 4,000,00 динара-прво дете/ 3.000,00 динара-свако наредно дете
Термини: предшколци: понедељак, среда и петак 9:00 – 9:45 млађи школарци: понедељак, среда и петак 19:00 – 19:45  предшколци и школарци: уторак и четвртак 19:00 – 19:45 и суботом 8:15– 9:00 „Novi Sad Ultra Challenger“, Плато испред СПЕНС-а 15. и 16. јула Све је почело у Новом Саду 2019. године када је у Србији по први пут икада одржан „FIBA 3×3“ турнир из серије „Challenger“ турнира. Нови Сад је, међутим, много пре тога препознат као светска баскет престоница, будући да су највећи таленти овог спорта већ увелико одскакали из својих квартова, градова и земље у интернационалне висине. Заједно са њима растао је и овај спорт, који сваке године шири своје трибине за нову публику жељну спектакла и адреналина. Турнир у Нови Сад доводи најбоље рангиране играче и тимове „FIBA 3×3“ листе из целог света. Укупно 16 екипа бори се за вредне награде и учешће на престижном „Masters“ турниру који се сваке године одржава у другој земљи.
Програм можете пронаћи на сајту организатора.
Уживајте!
Novosadski korzo – mesto gde se šetalo i izlazilo, da bi se videlo i bilo viđeno

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Дешавања у Новом Саду у јулу месецу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.