Због високог водостаја Дунава неопходна санација канализационог спуста

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Jul.2023, 08:36

Због високог водостаја Дунава неопходна санација канализационог спуста

Бедем који штити Нови Сад од високог водостаја Дунава одронио се на месту канализационог испуста, што је проузроковало оштећење истог. Да би се тај део обалоутврде санирао, неопходно је да се првенствено санира део хаварисаног бетонског колектора. Фото: ЈКП „Водовод и канализација“ >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Нови Сад Јавно комунално предузеће „Водовод и канализација“, након завршене припреме документације о набавци, расписало је јавну набавку за избор извођача радова која је објављена на Порталу јавних набавки. Тренутно је у току преглед и стручна оцена пристиглих понуда, након које се, уколико документиција буде исправна, очекује закључење уговора за максимално 14 дана.
„Након завршетка НГЦ1 код Кванташке пијаце изграђен је и нови излив у Дунав, у складу са условима Јавног водопривредног предузећа „Воде Војводине“ из Новог Сада. Међутим, због лоше хидролошке ситуације, где је ниво Дунава скоро две године био изузетно низак, на изливу се формирало слапиште које је допринело ерозији обале испод излива, што је даље проузроковало урушавање камених призми којима је обложен насип. У јулу прошле године уочено је да се камене призме слежу и одмах је ангажован пројектант који је израдио Елаборат санације излива.
За ову годину предузеће је обезбедило средства у износу од 17 милиона динара за санацију канализационог испуста. Оно што је важно напоменути јесте да функционалност насипа није угрожена. Санација хаварисаног дела бетонског колектора и обалоутврде обављаће се са површинског дела реке уз помоћ баржи“, истичу из предузећа.
Nova izmena režima saobraćaja na Bulevaru oslobođenja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Због високог водостаја Дунава неопходна санација канализационог спуста се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.