Главни део конструкције гараже „Модена“ готов до средине септембра – ево када ће почети са радом (ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Jun.2023, 14:58

Главни део конструкције гараже „Модена“ готов до средине септембра – ево када ће почети са радом (ВИДЕО)

Радови на подземној гаражи у Улици Модене почели су 25. маја прошле године, одвијају се планираном динамиком, а о томе докле су стигли за „Градске инфо“ говорио је Ненад Миљевић из компаније „Инобачка“ која је извођач радова. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs <<
„Тренутно смо негде са ископом на 70% извршених радова, што се тиче саме конструкције и бетонских радова унутра, они су негде на 45% завршености и како планирамо, негде до краја августа, средине септембра би главни део конструкције био готов“, рекао је Миљевић.
„Онда остају приступне рампе и остају инсталатерски радови. Очекујемо до фебруара следеће године да ће наши радови на гаражи бити завршени“
Након тога, а паралелно са опремањем гаража, градилишту ће приступити и Град Нови Сад који је одговоран за партерно уређење простора изнад гараже. Гаража би требало да буде пуштена у рад у току пролећа 2024. године.
Да су радови на гаражи одмакли говори и слика, а до сада је урађено више од половине посла на градилишту. „Прво је измештена комплетна инфратруктура што је била обавеза Града Новог Сада, после тога је рађена заштита темељне јаме, рађене су 33 метра дубоке дијафрагме око целе гараже да би се спречио продор воде“, рекао је за наш портал Миљевић и додао да се затим кренуло у ископ, ког има око 50 хиљада кубика.
Потенцијално померање тла или околних објеката не би требало да прође не запажено, јер се њихова позиција прати у континуитету.
„Ископ се ради сукцесивно, са разупирањем челичним цевима, којих има негде око 220 тона, да би се спречило померање околних објеката. Иначе, редовно се прати померање околних објеката и њихово слегање, као и померање темељне јаме“, истакао је Миљевић у разговору на градилишту.
Фото: Градске инфо Подсећамо, ова гаража имаће три нивоа, на којима ће бити распоређено 267 паркинг места. Од укупног броја места, 14 ће бити резервисано за особе са инвалидитетом, а осам за електрична возила.
Улаз и излаз из подземне гараже биће на раскршћу Улице Илије Огњановића и Улице Модене, недалеко од сачуваног дрвета копривића.
Novosadski korzo – mesto gde se šetalo i izlazilo, da bi se videlo i bilo viđeno

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Главни део конструкције гараже „Модена“ готов до средине септембра – ево када ће почети са радом (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.