Амбасадор Словачке посетио Нови Сад

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jun.2023, 16:24

Амбасадор Словачке посетио Нови Сад

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић и амбасадор Словачке Републике у Републици Србији Њ.Е. Федор Росохa састали су се у Градској кући. Ђурић му је пожелео срдачну добродошлицу и оценио да је досадашња сарадња са Словачком Републиком била изузетно добра. Фото: Град Нови Сад Амбасадор >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Росохa је истакао да је трговинска сарадња и размена Србије и Словачке у узлазном расту, те да је у односу на пре две године била на нивоу од 800 милиона евра, а данас се бележи раст од преко 20% и износи 1,1, милијарду евра.
Градоначелник Ђурић је амбасадора Росоху информисао о стратешким пројектима Града Новог Сада који су у току, од изградње нових бициклистичких стаза, подземних гаража, реконструкције најважнијих саобраћајница, изградње четири нова моста, али и о концепту ,,smart city“ развоја саобраћаја па све до реконструкције Алмашког краја.
Амбасадор Росохa и градоначелник Ђурић су разговарали о намерама Републике Словачке да отвори почасни конзулат у Новом Саду, али и заинтересованости словачких компанија за пословањем у Новом Саду. Саговорници су изразили спремност да са својих позиција допринесу повезивању компанија и економској размени.
Амбасадор је истакао да је Нови Сад популарна дестинација за туристе из Словачке који поред тога што долазе аутомобилом, до Новог Сада стижу и бициклима.
Potpisan sporazum o razumevanju i uspostavljanju saradnje između Novog Sada i grada Širaza

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Амбасадор Словачке посетио Нови Сад се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.