Ковид болница на Мишелуку мења намену – биће посвећена пацијентима на дијализи (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jun.2023, 13:53

Ковид болница на Мишелуку мења намену – биће посвећена пацијентима на дијализи (ФОТО)

Ковид болница на Мишелуку мења намену – биће посвећена пацијентима на дијализи. Покрајинска влада не стаје са континуираним улагањима у здравство. У Новом Саду 300 пацијената који су на дијализи имаће комфорније и боље услове док буду примали терапију. Фото: nsuzivo.rs „Дугогодишњи >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << сам пацијент на хемодијализи, већ тридесет година. Када већ морамо да будемо на том апарату, битни су нам услови док проводимо то време. Сваки други дан проведемо по четири сата на хемодијализи „, рекао је Радослав Јовичић, председник савеза бубрежних инвалида Војводине.
Фото: nsuzivo.rs „Више од тридесет година се бавим медицином, желео бих да се извиним свим пацијентима на дијализи. Више од пет деценија имали су услове који нису достојни ни здравог човека. Покрајинска влада је проблем дијализних пацијената којих има више од 1.000 на територији Војводине, а у Новом Саду око триста, препознала пре неколико година. Купили смо више десетина возила хитне помоћи и донирали болницама, домовима здравља. Зграда монтажног типа направљена 1970. године је прошлост. У другим центрима у Војводини покушавамо да решимо проблем лечења дијализних пацијената. Здравствени систем Новог Сада је оптерећен, у склопу тога ми настављамо процес реорганизације система здравствене заштите Новог Сада. Покрајинска влада која предлаже план мреже здравстевних установа од децембра 2019. године је донела акт који фактички на технички начин решава проблем здравственог система Града Новог Сада.“
Проф. др Зоран Гојковић, потпредседник Покрајинске владе и покрајинског секретаријата за здравство, нагласио је да праве нову зграду Клиничког центра Војводине – Универзитетско клиничког центра која би требала да буде готова до краја следеће године.
Фото: nsuzivo.rs „Према том плану, Нови Сад ће имати Универзитетски клинички центар Војводине и имаће Клинички болнички центар. У Клиничком центру када се заврши зграда Б и Ц блока заједно са интерном клиником имаћемо Универзитетско клинички центар а постојеће реновиране објекте претворићемо у Клиничко болнички центар. У наредном периоду пет клиника у оквиру Клиничког центра Војводине ће бити ван функције – за офтамологију, оторалингологију, максилофацијалну хирургију, урологију и пластичну хирургију. На њима отпочињемо процес реконструкције. Две клинике, за офтамологију и оториноларингологију ће годину дана имати просторе у болници на Мишелуку“, истакао је он.
Ово су реакције наших суграђана приликом вожње новим електриним аутобусима(ФОТО)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ковид болница на Мишелуку мења намену – биће посвећена пацијентима на дијализи (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.