Ово су реакције наших суграђана приликом вожње новим електриним аутобусима (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jun.2023, 12:12

Ово су реакције наших суграђана приликом вожње новим електриним аутобусима (ФОТО)

Новосадским улицама од понедељка саобраћа 10 потпуно нових електричних аутобуса марке “Solaris Urbino 12 Electric IV”. Екипа из редакције НС уживо данас се провозала једним оваквим аутобусом, а том приликом смо сазнали и како се исти допадају нашим суграђанима.
„Бенефити ових аутобуса >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << јесу управо нулта емисија штетних гасова, они су еколошки и више не загађују околину. Њих покреће електромотор, а поседују и рампу за особе са инвалидитетом као и клима уређаје, унутрашње и спољашње камере које нама возачима значајно олакшавају вожњу. С обзиром да су камере постављене на местима где су раније били ретровизори, то нам обезбеђује бољу прегледност, самим тим смо мање под стресом и имамо већу сигурност“ – рекао је возач аутобуса Владимир Ердељан.
Фото: nsuzivo.rs/Павле Пејић С обзиром да су возачи прошли кроз обуку у трајању од месец дана, како би били оспособљени за вожњу оваквих аутобуса, питали смо нашег саговорника да ли му је то било компликовано и како је изгледало, а он нам је на то одговорио:
„Није било тешко, важно је само да слушамо сва упутства. Инструкције су биле јасне, речено нам је како треба да се понашамо у одређеним ситуацијама, шта је дозвољено да се ради, а шта не. Вожња је врло олакшана, а аутобуси не производе никакву буку“ – објашњава возач и додаје да су путници такође презадовољни новим условима.
Фото: nsuzivo.rs/Павле Пејић „Путници су веома изненађени што је аутобус готово нечујан, многи питају да ли је уопште упаљен и да ли се крећемо“ – каже Владимир кроз смех и наставља – интересује их и како он заправо ради, врло су радознали и имају милион питања, али су једном речју одушевљени. Фото: nsuzivo.rs/Павле Пејић Приликом вожње, питали смо и суграђане који су се налазили на истој траси са нама, какви су им утисци, а они су истакли:
„Сада сам први пут ушла и делује одлично, има климу и јако је пријатно, само нека се тако и настави“ – рекла је једна госпођа.
Фото: nsuzivo.rs/Павле Пејић „Све што је ново и савремено је добро, јуче сам се возио први пут и баш ми се допада“ – каже пензионер.
Фото: nsuzivo.rs/Павле Пејић Приликом изласка из аутобуса, наишли смо на две младе средњошколке које су такође позитивно изненађене, а највише им се допало што је простор климатизован, а седишта врло удобна.
Фото: nsuzivo.rs/Павле Пејић У овом периоду купљено је 147 аутобуса на ЦНГ 110 у вредности од 4 милијарде динара. Куповина 10 потпуно нових аутобуса на електрични погон, коштала је 7 милиона и 440 хиљада евра. Електрични аутобуси саобраћају на линијама 2, 9, 11А и 11Б.
Voda u Dunavu kod plaže Štrand hemijski i bakteriološki ispravna

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ово су реакције наших суграђана приликом вожње новим електриним аутобусима (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.