Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jun.2023, 12:00

Вода у Дунаву код плаже Штранд хемијски и бактериолошки исправна

Вода у Дунаву код новосадске плаже Штранд је хемијски и бактериолошки исправна, изјавила је помоћница директора и портпаролка ЈКП “Зеленило” Јелена Прица и истакла да је анализу воде урадио Институт за јавно здравље Војводине. Фото: Градске инфо „На основу резултата физичко-хемијске >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << анализе воде, она је умереног хемијско-еколошког статуса, одговара прописаним захтевима за ИИИ класу површинске воде, и може се кориситити за купање и рекреацију. Купање на Штранду је сада дозвољено“, изјавила је Прица за Танјуг.
Она је додала је и да је купање раније било забрањено због високог водостаја Дунава.
„И поред тога што је постојао акцидент са нафтном мрљом, временске прилике су биле такве да је и температура воде била ниска и да је водостај Дунава био висок, па је купање свакако било забрањено из безбедносних разлога. Наши спасиоци су пратили стање на води и чекали када ће дозволити купање“, рекла је Прица.
Мрљи која је настала од цурења 35.000 литара погонског горива у Дунав, ушло се у траг и она је успешно отклоњена.
Danas počinju radovi na rekonstrukciji vrelovoda i šahta kod Toplane „Sever“

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вода у Дунаву код плаже Штранд хемијски и бактериолошки исправна се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.